Musik

Sunday blue mood


Ensam hemma. I mitt sovrum. 

Jag försöka somna till radion. Radio är mer spännande än TV, för radion har mer mystik var det någon som sa, han hette Henri Cartier Bresson.

Jag lyssnar på P3 Soul med Mats Nileskär. Hans röst är väldigt trygg. Den har liksom alltid funnits där. Hes, raspig, mytomspunnen och full av soul.

Min soulsyster Anki, den enda svarta kvinnan i en vit kropp som jag känner, lärde mig lyssna på honom för länge sedan.

Jag googlar Mats Nileskär för att få någon koll på vem han egentligen är. Han ser inte ut som jag tänkt men hans program P3 Soul firade 30-års jubileum förra året. Han har över 6.000 musikintervjuer i bagaget. Ray Charles har gråtit i hans mikrofon, Tricky ville ha honom som terapeut och James Brown kallade honom Brother Mats. Respekt säger jag. 

2 reaktioner till “Sunday blue mood”

  1. Anki säger:

    *ler*
    Kram Anki

  2. Annapanna säger:

    Mer soul till folket!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *