Okategoriserade

Film: Bröllopsfotografen


Igår var vi på premiären av Bröllopsfotografen. Hela 9 personer följde med mig som sällskap för att se den. Det tyckte jag var roligt. Alla var nöjda. Den levererade. Efteråt gick vi hem till mig och åt äppelkaka med vaniljsås.

Filmen handlade inte så mycket om bröllopsfotografi utan mer om en jordnära klassresa.  Det jag gillade var att den inte var på någons sida utan skildrade alla parter opartiskt, humoristiskt och slagkraftigt. Den var mild, öm och mjuk och hade inte alls samma skruvade korv och brödläggning som Smala Sussie.  Men så var också Bröllopsfotografen mycket mer ett drama.  

Ibland kändes det lite förutsigbart men det räddades av alla fantastiska skådespelare och Ulf Malmros färgstarka filmstil och breda spektra av härliga karaktärer.

Dessutom var Astrids (spelad av Tuva Novotnys) kläder otroligt vackra. Hennes stil i hem, hår och kläder är värd en film helt i sig själv. En hymn för stylisten.

Läs Moviezines recension här

One Comment

  • Åsa

    Va oxå och kollade på den i lördags. Tyckte den va super och som sagt lilla Tuva va så VACKER. Men hon är alltid vacker tycker ja !!!