Mat, Torsby Camping, Torsby Camping Fröknarna Fräs, Värmlandstips

Gustava lax- en annan av våra leverantörer

Åh jag hade ju ett sådant roligt uppdrag här i juni. Jag åkte runt och fotograferade lokala ekologiska producenter för Berättarladans matsal. Bibbi Nilsson har komponerat tallrikar för Västanås teaters besökare, och tallriken består enbart av lokala produkter. Så för att förstärka känslan och smakupplevelsen skulle stora rollups upp i matsalen med bilder på de som producerar. Så det vart en ljuvlig resa i Värmland.

I Gustava utanför Hagfors i sjumilaskogen mellan Dalarna och Värmland ligger en liten fiskodlig uppe i en bergsjö. Och denna fiskodling och dess fisk ägs, produceras och röks av den ljuvligaste familjen.  Jag köpte med 8 kg till Fröknarna Fräs som vi sålde slut på i ett nafs, och nu är denna tallrik på vår meny (bestående av både kallrökt och varmrökt lax) en av våra storsäljare.

Dessutom är Viggo helt galen i deras varmrökta lax. Jag mosar färskpotatis och blandar i riktigt smör, och det är ljuvligt gott för en 15 månaders vildbas.

Deras produkter finns att köpa i välsorterade mataffärer i Värmland, eller på Fröknarna Fräs meny på Strandcafét på Torsby Camping. De har vunnit flera priser, deras lax smakar verkligen otroligt gott.

2 reaktioner till “Gustava lax- en annan av våra leverantörer”

  1. Miss Upsey Daisy säger:

    Jag är också helt galeni lax. Eller fisk överlag men det behövs då jag inte äter kött.

  2. Helena H säger:

    Åhhh det är så gott!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *