Personligt, Rattsjöberg, Renovering, Resa, Vänner

Femton dagar i oktober

Tänk att jag inte bloggat på 15 dagar. Det är nog det längsta ever som jag varit borta från bloggen, men ibland blir det så. Så vad har jag gjort då?

Jo jag har druckit varm choklad på finnskogen med min vän Steffan, och det ska jag berätta för er mina vänner är inte ofta. Steffan bor i New York vanligtvis men ibland kommer han hem till sina barn, eldar i sin spis och bjuder på varm choklad med finnskoga-mystik i.

Jag har skolat in vår älskade pluttis på ett kooperativt dagis. Inte så många timmar per dag men tillräckligt för att kunna jobba lite mer.
Sedan har jag varit en hel del på mitt jobb på Torsby Camping, städat, skött om, tagit hand om gäster (de flesta gästerna som hyr våra stugor under hösten är skidåkare som är och tränar i Torsby Skitunnel).
Så har jag tittat på Fryken som ibland på hösten liknar ett stormande hav.
Sedan har jag förstått på himlen att vintern snart är i antagande.

Vi har eldat i kakelugnen i huset (som vi ännu inte flyttat in i) medans vi har målat, och ibland kommer min farbror Bosse på besök.
Det tar tid att måla. Fönster och dörrar som ska vara utomhus kräver minst 3-4 lager färg på sina ställen.

Sedan har vi eldat ris vid vårt andra hem.

Jag har varit på bröllop. Flera bröllop.
Och redigerat bröllop och beställt böcker från sommarens ALLA bröllop från Blurb så det står ut i öronen på ett skönt sätt på mig. Jag ska visa er resultaten när böckerna anländer.

Sedan har jag fått och hämtat och betalat svindyra Leksandsdörrar till huset. Vet ni vad, jag valde olika färger. Vitt på huvudingången och dalablå dörr på grovingången. De flesta har sagt till mig att jag är crazy, och då svarar jag ”jag vet”. Men det är så fint. Tyvärr fick inte en dubbeldörr plats på grovingången så istället blev det en dörr med dubbelglas. Denna heter Klockarberg. På bilden har fodret ännu inte kommit upp.

Så här långt har vi kommit på renoverigen. Det går långsamt, och samtidigt fort.  Det tar väldigt mycket mer tid än man tänker sig. Vad jag vet är att det kommer bli ett av världens mest harmoniska hus.

Sedan har jag med mig Viggo nästan överallt. En bärryggsäck är toppen att ha, man blir väldigt framåtkomlig.
Så har jag bokat en resa till min lilla familj. Till en strand där sanden är vit och havet varmt. Vi ska leva skönt hippie-strandliv i några veckor och det ska bli så skönt för själen och kroppen.
Det var typ allt jag hunnit med de senaste 15 dagarna så jag får vara nöjd.
De flesta bilderna är tagna med min iphone och behandlade dem instagram, en favorit-app jag har.

5 reaktioner till “Femton dagar i oktober”

 1. Lingonberrie säger:

  Härliga bilder med tillbakablickar, eftertanke och framtidsplaner. Allt i ett!
  Stora kramen och ha en fin fin dag!

 2. Helena H säger:

  Visst är det så Lingonberrie. puss på dig.

 3. Anonymous säger:

  Åh underbara intensiva Helena, när vi är klara med våra husprojekt och har kontroll över våra jobbprojekt får vi försöka hinna hänga hos varandra och njuta! /Åsa

 4. Anonymous säger:

  Har du testat blurb förut? Letar som en tok men har inte hittat nån bra bok till rimligt pris än..

  -Elin

 5. Helena H säger:

  Åsa!! Självklart! Jag längtar!!

  Elin! Ja, jag älskar Blurb, de är bäst! Kram

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.