a photo a day, fotografi, nude

F som i framtid, fotografi och frihet

Jag har nog glömt att berätta att jag går en kurs. Lite så på kvällstid. Den sträcker sig över ett år och den är tvärvetenskaplig kan man säga. Den handlar om ledarskap, målbildning, affirmationer, självrannsakan, utveckling och drömmar. Vi går i terapi, får stillpoint, rita drömmar och besöka framtiden. Och det är inte det lättaste. Man kan ju få ont i magen av mindre.
Vi ställer frågor som: Vad vill jag egentligen? Vad är mina styrkor? Använder jag min fulla kapacitet? Vad är jag passionerat intresserad av? Hur kan jag bli nichad expert på detta och hur når jag mina drömmar.

Som alltid när det handlar om att gräva i sitt innersta är det jobbigt. Man börjar ifrågasätta. I motsats till att bara lulla på i livet och tycka att allt är trevligt.

Så mitt F i #aphotoaday# får stå för Framtid, Fotografi och Frihet. För det är vad det handlar om. Konstnärlig frihet. Med Fotografiet som medium.
Jag vågar inte skriva här vilka mål jag satt upp, bara att jag har satt upp dem och att jag ser fram emot deras framväxt.

Säg, har ni mål? Långsiktiga? Sådär 10 år fram i tiden?

2 reaktioner till “F som i framtid, fotografi och frihet”

 1. Lingonberrie säger:

  Så spännande det låter.
  Mål. Frihet och framtid.

  Jag vet inte riktigt.. men på det kreativa planet finns det planer. Jag vill lära mig teckna bättre och träna handen och ögat. Färg är jag ganska bra på men teckna är inte lätt. Och efter den stora fotoklådan gått över ska jag skriva musik på datorn och spela in akustiskt och lära mig redigera mer. Som photoshop tänker jag mig fast i ljudbild i stället.

  Det är ju inget som hindrar att jag gör det nu, just nu. Men tiden är inte inne än. Och nu är det foto och bloggande som gäller och att hitta en balans i kroppen med träning, livet och allt det där som måste rymmas. Allt ryms inte på en och samma gång.

  Kramar och ha en fin kväll söta! Tack för att du fick mig att tänka till lite.

 2. Helena H säger:

  Men för mig kommer du alltid vara musik…om det är något jag är sotis på så är det människor som kan musik. Ja, allting handlar ju om balans. Mål. Framtid. Frihet. Inte så lätta saker. Fast egentligen…nämen, nu tror jag nog att det det är dags för oss att träffas snart!

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.