Inredning,  Rattsjöberg,  Renovering

Renovering fortsätter: Tak och walk in closet

Idag var en sådan fantastisk dag. Jag hann med så mycket. Umgås med familjen, kyssas med min pojkvän, se honom dra ris, se Viggo ta sina första steg, samtidigt som fåglarna kvittrade och jorden luktade jord.

Samtidigt:

The red chair hade det här bilden kunnat heta om den hängt på ett konstgalleri. Nu hänger den här i min blogg och det är väl nästan samma sak som ett konstgalleri så vi kan kalla den för the red chair.
Ni ser, det är min walk in closet som fått gipsskivor på alla väggar. Även om ni inte tror det så lyssnar jag faktiskt på er och då jag hörde ordet pälsänglar nämnas i en kommentar här i bloggen tidigare ringde jag snickaren sekunden efter och sa: Vi måste upp med gipsskivor. Mina klänningar kan få husdjur. Så då åkte väggarna upp och det känns bra nu, jag får ha timmerväggar någon annanstans.
Så idag har jag spacklat hela rummet och färgsamplat med en turkos färg som var på rea (29 kr för 2,5 liter, det är Stuvbutiken det)
Turkost kan nog bli sjysst, med en blanding av rosa inslag. Lite pastellig tillvaro ska mina klänningar få existera i.

Sedan har det hänt grejer på hela bottenvåningen. När vi tog bort det flagnade och hängiga papptaket hittade vi pärlsponttak, tyvärr väldigt slitet så det försvann också och under det hittade vi ett 160 år gammalt trätak med vackra spikar och breda brädor. Taket hade dock många lager med gud vet allt, så min pappa lånade en blästringsmaskin så alla taken blev blästrade (detta är en hel historia i sig som jag ska visa er senare) Fram kom iallafall denna röda nyans på taket som var urtjusig.

Jag gillade det på något sätt men kände ändå att vitt gör taket typ 1 meter högre…
Så idag jag laserade ett lager med vit lasyr.
som ni ser blev kvistarna i träet liksom gråa men det är nog faktiskt bara vackert. jag funderade en stund om jag skulle ha heltäckande vit färg, samtidigt har det 160 år gamla trätaket så mycket karaktär i sig så jag tycker det är synd att dölja det helt.
näe, den här laseringen blev nog alldeles perfekt för det här taket. Dessutom har vi slagit upp en vägg och jag har målat timmerväggen vit.
Fortsättning följer….
Imorgon kommer den berömda kakelugnshantverkaren och sätter upp kakelugnarna igen. Det ska bli så spännande.

2 Comments

  • Petra H

    Åh va spänannde med er renovering! tror ni kommer att få ett riktigt vackert hus – det är ju ditt drömhus 🙂 Spännande med Viggo´s allra första steg, men blir så stolt! Noah tog sina första på självaste Våffeldagen, så nu är det full fart 🙂

  • Helena H

    Åh vad spännande!! Tänk vad underligt att saker händer speciella dagar. Som Viggo började krypa först på nyårsafton…på festen liksom. De väljer sina dagar väl!!;)