Okategoriserade

Plagg jag inte kunnat leva utan

För många år sedan i NY hittade jag American Apparel. Det var kärlek vid första ögonkastet. En hel stor butik fylld av baskläder. T´shirts, tights, klänningar, kjolar i massa olika färger och former och allt i stretchig bekväm bomulls jersery. Alla plagg saknade helt tryck, logo och annat trams. Det var ett mecka av rena cleana basplagg med en sexig attityd och jag fann affärsidén helt genialisk. Smarta, snygga kvalitetsprodukter till ett sjysst pris.

När jag upptäckte att de även öppnat butik i Stockholm blev jag mycket glad. Nu när jag har fått bebis och inte tar mig ut så lätt upptäckte jag till min glädje att de även börjat sälja på nätet och dessutom med en mycket inspirerande hemsida där kunder betygsätter plaggen och kvalitén och dessutom länkar till bilder där de bär dem. Smart.

Under hela min graviditet behövde jag inte köpa ett enda graviditetsplagg. Alla american apparels kläder ställde upp på min utstrechade mage och till min förtjusning kan jag fortfarande ha dem även nu när magen försvunnit.

Kvalitetsmässigt håller de verkligen måttet. Tvätt efter tvätt, år efter år har mina american apparel plagg hållt sig fina. En kontrast i dagens konsumtionssamhälle där allt går sönder innan man ens har hunnit ut ur affären.

Vad jag också verkligen gillar med dem är att de inte står för någon tillfällig trend eller någon regel över hur ett plagg ska bäras utan man kan liksom bära dem som man själv känner för. En kjol kan både vara ett linne eller en klänning, allt efter tycke och smak, och det är vi själva som bestämmer.