Böcker, Bok

Böcker

Jag är besatt av böcker men hinner inte läsa nuförtiden, däremot gör jag saker som gör att jag kan lyssna istället. Så hittade jag appen Storytel. Ljudböcker i mobilen. Till en början dissade jag det totalt. Sa upp abonnemanget en timme efter att jag börjat prenumerera då den betedde sig konstigt.

Men så gav jag det en chans till och då funkade det riktigt bra. Hörde fantastiska Mia Skäringers Avig Maria. Så fin och så äkta. Den fick mig att fundera mycket på mitt eget liv. Mitt eget uttryck. Vad man gömmer och vad man visar. Vad som är på riktigt och vad som är yta.

Eller som hon själv skriver om sin bok:

Den här boken heter Avig Maria. Morsan. Madonnan. Horan. Kvinnan. Människan. Går genom fulrum och finrum. Ibland naken, ibland jävligt påklädd. Den heliga Marian med tröjan ut och in som smygröker i fönstret när ungarna somnat, som vänder på strumpan så ingen på det viktiga mötet ska se att det gått maskor. Som går in i väggen och försöker ta för sig lite av luften i ett rum fullt av roliga män.

Om ni ska läsa något i år så ska ni läsa den här boken. Ingen kan som hon få mig att skratta och gråta så mycket på samma gång.

Nu infann sig ett litet tomrum och jag undrar vad jag ska sätta tänderna i härnäst. Har ni något boktips till mig?

2 reaktioner till “Böcker”

  1. Miss Upsey Daisy säger:

    Du gör mig rejält sugen på att läsa den boken. Tyckte inte förra var sådär jättebra men kommer ge denna en chans 🙂

  2. Helena H säger:

    Åh Daisy! Kanske kommer du inte tycka om den här heller då. De liknar varann. Mycket ärlig smärta o svart humor. Kram

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.