Inredning,  Rattsjöberg,  Renovering

Lodgedrömmar

Det är så konstigt, när det första projektet är färdigt så börjar man redan titta på nästa projekt, fastän man så väl minns att man höll på att gå under av arbete. Min pappa har ju byggt timmerhus i hela sitt liv, så det är nog inte så konstigt att jag egentligen dras till husbyggande. 
Iallafall, mitt ”nästa” projekt, om det nu skulle bli så någon gång kommer vara en riktig lodge, i stil med det här inlägget. Det har nog med mig att göra som skidåkare, alpinist-wannabe och leva-i-naturen-människa.
Så länge får jag faktiskt vara nöjd med det fantastiska hus vi har nu. Det finaste i världen. Huset är en gammal timmerstomme som ingen med säkerhet vet när det är ifrån. De gjorde oftast så förr i världen, flyttade timmerstommarna. Kanske är det så gammalt som från 1600-talet, eller ännu äldre.
Jag hade helst velat plockat fram timmerstockarna i hela huset, men det var ett fasligt jobb att få dem rena då århundraden av smuts har satts sig på dem så det blev en vägg. Vi blästrade och skrapade, sedan fick de vara som de är. Och vilken färg de har. Gyllenoranga i eftermiddagssolen.
Så blästrade vi även fram det gamla taket med handsmidda spikar. Det är så ljuvligt. Jag var först lite rädd att det skulle bli mörkt men det blev bara mysigt, och väldigt varmt.

Så vi hade ingen bra lösning på hur vi skulle lösa sammankopplingen mellan tak och vägg då det glipade stora springor. Vi löste det helt enkelt så att vi tog det riktigt gamla golvet (som vi inte kunde använda ändå) och blästrade på samma sätt så den fick exakt samma färg och därför kunde användas som bred ”taklist”. Liknade lösning har vi gjort på flera ställen. Det blev så grymt bra.

Så det här är vår eget lilla ”lodgerum”och vi klurar fortfarande på hur vi ska kunna använda det på rätt sätt. Om vi tex ska ha en tv i det här rummet? Just nu hänger vi bara i soffan, spelar gitarr, läser böcker och eldar i kakelugnen.
Den grymt vackra stegen med hittade vi på vinden. Den kräver sitt egna inlägg.
Så, vad har ni för rum ni myser järnet i?

One Comment

  • VACKRA hem & interiör

    Så himla fint, och snart får jag se irl… favoritrum hemma, hmm, låt mig tänka… gillar egentligen alla rum, om de vore ”färdiga” vill säga… så det får bli utbyggnaden och tv-rummet, eftersom de är färdiga…
    Kram