Värmlandstips

Filmtips: För dig naken

Så fick jag äntligen se den här filmen som vunnit så mycket priser och tilltalat människor långt in i deras hjärtan. Sara som gjort den är en bekant till mig. En fantastisk begåvad människa som liksom strör stjärnor runt sig där hon mystiskt fladdrar fram i sina meterlånga cowgirl-ben.

För dig naken handlar om hennes gudfader. En kärlekshistoria. Den är så allvarligt berättad att jag får ont i magen och samtidigt så droppar solen liksom ner i knät och sprider sig över mina ben och in i min kropp och rör till långt där inne. Men den handlar också om respektfullt berättande. Om tre människor, för det är inte bara Lars och Junior, utan faktum är att Sara är lika närvarande trots att hon inte syns i bild.

Den handlar också om beslut, kulturkrockar, språk och längtan. Äh, den har så många nyanser att jag skulle kunna prata om den i timmar, vilket jag också hoppas att jag ska få göra.

Sedan har Lars en otrolig karisma som fyller varje bildruta. En slags starquality. Om ni sett hans konst eller lyssnat på hans sommarprat så förstår ni. Och tänk, den mannen har en gång sagt till mig att jag är hans idol. Oj, oj. Det levde jag på i flera månader. Han är så fin. Gudasänd.

Den kommer gå på SVT nu i december. Ni måste se den. Lova mig det.

One Comment