Mat, Mat & Hälsa, Uncategorized, Värmlandstips

Klimatsmart kaningryta

Jag har förmånen att få jobba med en av världens bästa kockar.  Det är faktiskt sant. Bibbi håller inte bara vinprovningar i världsklass, utan hon skriver artiklar, komponerar menyer och håller matprogram i radion. Dessutom  alltid med en ekologisk, närodlad, utomustvist  som gör att vi passar varandra som handen i handsken.

Den här gången fick vi i uppgift att göra en ekologisk, klimatsmart mellandagsrätt. Och faktum är att kanin är det mest klimatsmarta kött vi kan äta (om vi nu måste äta kött). Det kräver minimal påverkan på naturen. Tyvärr anser många att kaninen är ett husdjur, så få människor vill faktiskt äta det. Inte ens Bibbi själv ville ha grytan till middag, så den fick jag ta med mig hem. Tyvärr var det ingen i min familj som åt heller, så det slutade med att jag fick äta grytan själv i fyra dagar. Men det var otroligt gott, Smakar ungefär som kyckling. Bilderna blev väldigt bra, och och tidningen mycket nöjd.

Ska se om jag kan publicera receptet här på bloggen.

Vad säger ni, kan ni tänka er att äta kanin eller är det helt uteslutet? Och isåfall varför?

wDSC_0397 wDSC_0142 wDSC_0138 wDSC_0105 wDSC_0077

 

Im so lucky I have the privilege to work with one of the greatest chefs in the worl. I must say. Bibbi. This time we made an article about climate-smart ekological rabbitmeat. And actually it causes minimal carbon-footprint (if we absolutely have to eat meat) The problem is that noone wants to eat rabbit, since its considered to be a pet in many families. But it turned out to be an interesting articel.

 

4 reaktioner till “Klimatsmart kaningryta”

 1. anki säger:

  Hej Helena, roligt att kika runt här, det blev ju så fint på nya sajten!
  Och Kaningryta, nästa gång kan du bjuda mig, jag och Urban åt kaningryta på Malta för många år sedan det var mycket gott…
  dock kan jag tycka hare är snäppet godare!
  Jag är ju uppväxt i jägarmiljö så för mej är det inte konstigt alls, söta djur är också goda och vilka djur är inte söta?
  Hellre äter jag en lycklig kanin än vilken löpandebands-uppfödd/gödd deprimerad kyckling/ko eller gris.
  Men allra helst äter jag eget vilt eller egen fisk, att ha älgkött, rådjurskött, regnbåge och gös i frysen gör mig lycklig!
  Lyckliga vi som bor i skogen 😉

 2. anki säger:

  Hej Helena, roligt att kika runt här, det blev ju så fint på nya sajten!
  Och Kaningryta, nästa gång kan du bjuda mig, jag och Urban åt kaningryta på Malta för många år sedan det var mycket gott…
  dock kan jag tycka hare är snäppet godare!
  Jag är ju uppväxt i jägarmiljö så för mej är det inte konstigt alls, söta djur är också goda och vilka djur är inte söta?
  Hellre äter jag en lycklig kanin än vilken löpandebands-uppfödd/gödd deprimerad kyckling/ko eller gris.
  Men allra helst äter jag eget vilt eller egen fisk, att ha älgkött, rådjurskött, regnbåge och gös i frysen gör mig lycklig!
  Lyckliga vi som bor i skogen 😉

 3. frosthelena säger:

  Åh, Anki, vad roligt att ha dig här runtkikandes. Jag hade ett bloggavbrott, men är tillbaka nu och känner mig mer peppad och sugen än på länge. Jag älskar den nya formen. Visst är det så, jag håller fullständigt med dig angående maten, och tänk vad lyckligt lottade vi är som får ha naturen så nära. Tack min vän.

 4. frosthelena säger:

  Åh, Anki, vad roligt att ha dig här runtkikandes. Jag hade ett bloggavbrott, men är tillbaka nu och känner mig mer peppad och sugen än på länge. Jag älskar den nya formen. Visst är det så, jag håller fullständigt med dig angående maten, och tänk vad lyckligt lottade vi är som får ha naturen så nära. Tack min vän.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *