Mat,  Recept,  Uncategorized,  Värmlandstips

Klimatsmart kaningryta

Jag har förmånen att få jobba med en av världens bästa kockar.  Det är faktiskt sant. Bibbi håller inte bara vinprovningar i världsklass, utan hon skriver artiklar, komponerar menyer och håller matprogram i radion. Dessutom  alltid med en ekologisk, närodlad, utomustvist  som gör att vi passar varandra som handen i handsken.

Den här gången fick vi i uppgift att göra en ekologisk, klimatsmart mellandagsrätt. Och faktum är att kanin är det mest klimatsmarta kött vi kan äta (om vi nu måste äta kött). Det kräver minimal påverkan på naturen. Tyvärr anser många att kaninen är ett husdjur, så få människor vill faktiskt äta det. Inte ens Bibbi själv ville ha grytan till middag, så den fick jag ta med mig hem. Tyvärr var det ingen i min familj som åt heller, så det slutade med att jag fick äta grytan själv i fyra dagar. Men det var otroligt gott, Smakar ungefär som kyckling. Bilderna blev väldigt bra, och och tidningen mycket nöjd.

Ska se om jag kan publicera receptet här på bloggen.

Vad säger ni, kan ni tänka er att äta kanin eller är det helt uteslutet? Och isåfall varför?

wDSC_0397 wDSC_0142 wDSC_0138 wDSC_0105 wDSC_0077

 

Im so lucky I have the privilege to work with one of the greatest chefs in the worl. I must say. Bibbi. This time we made an article about climate-smart ekological rabbitmeat. And actually it causes minimal carbon-footprint (if we absolutely have to eat meat) The problem is that noone wants to eat rabbit, since its considered to be a pet in many families. But it turned out to be an interesting articel.