Uncategorized

Röd tvätt på tork

Är det fabrikens tvätt?
Alla bilder fotograferade av av Helena H

3 Comments

  • Sophia

    Hej!
    Vad roligt! Jo jag rider distans, håller precis på och köper en arab som ska bli mitt nya tävlingsämne.
    Nja, hannoveranare är väl inte den ras man skulle valt om man vill satsa på distans men alla hästar i stort sett kan ju gå kortare tävlingar! Man börjar att kvala in sig genom att rida en CR på 30-50 km, när man blivit godkänd där kan man gå upp till 50-79 km och när man fått två godkända tävlingar på den nivån är man inkvalad till 80-119 km osv.
    Bra distansryttare blir man genom att lära känna sin häst, i första hand. Det är ett stort prov på horsemanship ftersom man måste veta exakt vad alla signaler från ens häst betyder, när börjar den bli trött, hur högt tempo klarar den utan att få problem i veterinärgrinden, hur snabbt pulsar den ned osv.
    En bra distanshäst är ambitiös, arbetsvillig och med vinnarskalle. Sen måste de givetvis vara korrekta exkteriört, ha starka ben, bra rygg, vägvinnande trav etc etc. Det finns massor av kriterier att titta på och ju högre man satsar desto fler av dessa måste vara uppfyllda.
    Kolla gärna http://surf.to/distansritt.i.sverige, det är den bästa sidan för att lära sig mer tycker jag. Andra tips är http://www.distansritt.nu och på min egen hemsida http://www.teamjm.se finns fler länkar!
    Lycka till! Mvh Sophia

  • Anki & Makhosi

    Åh, vår fina trädgård i Sydafrika! Visst saknar man den nu! Det fina citronträdet, blommorna…och allt annat växande!
    Förresten, hade du stor passion för det röda?
    undrar Anki & Makhosi

  • Fotografinnan

    Anki och Makhosi!

    Visst förstår jag att ni saknar er (vår, den var ju min också) trädgård. Den var vacker….jag minns att jag satt i solen under citronträdet och sträckläste…jag har så mycket bra bilder från Sydafrica. Det är väldigt roligt att plocka fram dem!
    Hur mår er lilla tjej?

    Sophia!

    Tack för att du tog tig tid att svara på mina frågor om distansridning. Nu ska jag gå in på länkarna som du gav mig!