Okategoriserade

Värmlands vackraste bar…

”Kaffemeny mot nytapetserad vägg i Marie-Antoinette-hörnan”.

Förutom att fotografera driver jag även Fröknarna Fräs Strandcafé. Det är en restaurang med fullständiga rättigheter, full fräs på sommaren, 7 anställda, live-musik varje tisdag och fredag, husmanskostig delikat meny av färska råvaror.

Jag har jobbat där sedan jag var 14 år och det har växt för varje år. Nuförtiden får jag för mig att vi är bäst i hela norra Värmland.

Vi har just nu full av folk. Vi har nämligen byggt om.

Det här är mitt största projekt den här våren. Där har vi jobbat hela vintern ända fram tills nu. Planerat, funderat och byggt ut. Ca 50kvadrat större.

Byggt, byggt, byggt. Köpt, köpt, köpt. Spisar, ugnar, diskutrustning. Ni anar inte hur mycket tid pch pengar det går åt att bygga ett nytt restaurangkök med kylrum och all köksutsrustning.

I baren har vi lackat bänkskivan 6 gånger, handplockat skifferstenar utanför Glava, varsamt placerat dem i baren och på väggen, oljat in dem, kaklat baren och köket, målat, byggt, målat, laserat, byggt och laserat igen. Vi är stoltast i hela Värmland.

Och nu väller sommarböljan in över vårt landskap. Blommorna slår frodigt ut och allt exploderar i en orgie av grönska.

Min andra arbetsplats Fröknarna Fräs har alltså haft upp över öronen mycket att göra. Jag hoppas att ni alla har tålamod med mig och fortsätter att titta in här trots min frånvaro som egentligen är en närvaro hos Fröknarna Fräs och ute på bröllop.

3 Comments

  • Anna

    Äntligen har jag ett semestermål i juli! Vi ska nämligen renovera vårat hus under sommaren och ska inte åka någon stans. Men denna underbara bar måste bara få ett besök! Vi ses snart hoppas jag!
    Mvh Anna på Annas Scrapbooking.

  • Sara

    Hej! Jag undrar om den blå/turkosa bilden med körsbärsblommorna(?) möjligen är en tapet? Eller vad är det? Om det nu råkar vara en tapet, råkar du då också veta vad den heter/vart den är ifrån?!

    Mvh – Sara som letar kökstapet. =)