Fröknarna Fräs,  Viggo

Jag är tillbaka

Jag ska inte bara lägga ut ett sådant där kryptiskt, mörkt inlägg om att det bott en fjäril i min trädgård, även om så är fallet, men jag är tillbaka, och som vanligt är det så mycket som har hänt under sommaren att jag inte vet vart jag ska börja. 
Jag tänker portionera ut denna fantastiska sommar i små portioner här och där för att kunna ta del av den länge.

Sommaren kändes iallafall som en Pippi Långstrump-sommar. Ni vet sådär urblekt och drömsk och solskenssvallande som den verkade vara på 60-talet då filmerna spelades in. Jag tänker att vi kanske bara får en sådan här sommar var 40:e år, för den är alldeles för bra för att vara sann. 8 veckors klart, varmt solskensväder i Sverige under juni, juli och augusti. Vilken dröm. Jag tänker på alla de barn vars föräldrar inte har råd att resa utomlands, jag tänker att de har fått D-vitamin så de klarar sig ända till april. Jag tänker på alla dessa människor som bor i vårt land och som så sällan får njuta av solen så som vi fått i sommar.

 Så tänker jag på en hel massa annat gott som solen gjort för oss i sommar.
Vill bara kika in och säga att jag är tillbaka, om ni trodde jag hade försvunnit.

2 Comments