Hästar

Söta, söta du.

Anonymous sa…

hej helena jag satt och googlade på goggle med skolarbete,kom på att du har en hemsida ,vilka vackra bilder du har tagit på Galiana.hoppas du trivs med henne ,det gör jag med min häst. hoppas vi ses någon gång…..vad har ridskolan gjort mot dig ,,,,du som är så trevlig kan väll inte gjort något dumt,,,jag tar med mig min dit på torsdagar och det går bra för oss tycker jag iallafall,,,,,,synd att du inte är kvar där..vilka vackra bilder du tar,,,,,,

SVAR:

Söta, söta du! Tack då jättemycket för din kommentar. Vad roligt att det går bra för dig och din häst.

Galliana är en jättevacker häst och jag älskar att fotografera henne och jag älskar att rida henne. Men hon är framavlad för att hoppa höga hinder eller gå och sträcka på sig i vackra galoppombyten på ridbanan så hon kräver mycket ridning och rörelse för att inte vara alltför jobbig att ha och göra med. Dessutom är hon ju fux och en ”real lady”.

Jag betalade dyra pengar för henne och tre månader efter att jag köpt henne får jag reda på att hon är 3 år äldre än vad det står på hennes pass. I hennes prisklass kanske det är en värdeminskning med 10 000-15 000 kronor och det hade jag inte riktigt räknat med.

Jag köpte henne som 14-åring och nu fyller hon alltså snart 18.

När jag fick reda på det grät jag floder. Jag kände mig så lurad, kränkt och rejält blåst. Jag hade redan betalt överpris för henne så att hon blev tre år äldre var för mig en riktig chock.

Jag köpte henne också av människor som jag litade på och kände förtroende för så när jag berättade för dem om att hennes riktiga papper kommit fram och att hon blivit tre år äldre fnös de åt mig och sa att jag fick skylla mig själv.

Jag kände mig illa behandlad. Får jag verkligen skylla mig själv?

Det tyckte inte min hästadvokat.

Häst köpt från en näringsidkare går under konsumentsköpslagen.

Så Galliana kommer eventuellt att komma tillbaka på torsdagar 18.00. Det gör dock inte jag. Det är jag ganska ledsen över men det gäller att se skillnad på vänner och vänner.

Och vad man gör och inte gör. Och när det kommer till kritan så är det viktigaste av allt hur man behandlar varandra.

Det tar 10 år att få ett bra rykte men 10 minuter att få ett dåligt.

Jag önskar dig och din häst allt gott.

Bilderna i det här inlägget är tagna av Jessica Ekermann.

9 reaktioner till “Söta, söta du.”

 1. Jenny & Anders säger:

  Vilka människor det finns! Man upphör tamefan aldrig att förvånas! Och det är så lätt att låta sig nedslås till deras nivå..men kämpa på! För din rätt men framförallt för att lugnet- i själen och hjärtat- ska återvända.

 2. Tesa säger:

  usch, trist.
  Kommer köpet att hävas eller behåller du henne och får mellanskillnad tillbaks?

 3. dominika säger:

  men herregud! hur kan man ljuga om en ålder på en häst, sånt är ju jätteviktigt. en häst är ju liksom lite av en investering om du förstår. Jävligt dålig stil. förstår att du är upprörd och känner dig lurad.

 4. dominika säger:

  men herregud! hur kan man ljuga om en ålder på en häst, sånt är ju jätteviktigt. en häst är ju liksom lite av en investering om du förstår. Jävligt dålig stil. förstår att du är upprörd och känner dig lurad.

 5. Anonymous säger:

  Nu e jâ fôrbannad, hôss i helvet kan de bete sâ så? Nâ ta en redi hâstsko å kôr app ett i ….. på sâljern. Annars hôpper jâ ner ifrå Ekesberg å tar mâ Byalage ifrå Exär å ser te att de ordner sô affârera sköts râtt i framtia. Å anner sia sô ha en hâsthandler aldri vart ârli, de ljug mer ân en hâst gnâgger

 6. Miss Upsey Daisy säger:

  Jamen! Så kan man ju verkligen inte göra. Stå på dig!

 7. Anonymous säger:

  Ja hästmänniskor är inte kloka. Ju fler hästar desto dummare idéer säger min sambo. Jag hade tre hästar för ett tag sedan och nu har jag bara en…gör det mig smartare..?
  Jag skickar en stor uppmuntrande kram till dig och jag förstår vad du går igenom. Sålde för många år sedan två hästar till två familjer som jag tyckte verkade vettiga. Det hela slutade med ett hot om slakt av fullt frisk häst (men väldigt pigg, busig och svårriden) på julafton om inte köpet hävdes och ett ” du är en djurplågare” (för att hästen hade sträckt sig i hagen och fått nackspärr.) Kram fröken V

 8. Anonymous säger:

  Ja hästmänniskor är inte kloka. Ju fler hästar desto dummare idéer säger min sambo. Jag hade tre hästar för ett tag sedan och nu har jag bara en…gör det mig smartare..?
  Jag skickar en stor uppmuntrande kram till dig och jag förstår vad du går igenom. Sålde för många år sedan två hästar till två familjer som jag tyckte verkade vettiga. Det hela slutade med ett hot om slakt av fullt frisk häst (men väldigt pigg, busig och svårriden) på julafton om inte köpet hävdes och ett ” du är en djurplågare” (för att hästen hade sträckt sig i hagen och fått nackspärr.) Kram fröken V

 9. Fotografinnan säger:

  Tack för era fina, fina kommentarer!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *