Resa,  Thailand

Utflyktstips


Mitt på svenskön Koh Lanta i den där militärdiktaturen som alla svenskar åker till (inklusive mig själv) finns ett underbart stort och fantastiskt grottsystem.

Kao Nai Kaeo Cave.

I guideböckerna står ”om du vill kan du anlita en guide”. Jag skulle snarare säga ”om du vill hitta dit och hitta ut, anlita en guide”.

Det var svårt att hitta till själva utgångsläget men efter flera kilometer grusväg kommer man tillslut fram till en liten sliten restarang vars ägare fungerar som guide genom det kilometerlånga grottsystemet med utrymmen stora som kyrksalar.

Det var en upplevelse. Bara genom att komma dit. Känna syret försvinna. Låtsas att man är Indiana Jones. Känna svetten rinna över kroppen. Se droppformationerna som slår Lummelunda och väggarna med fladdermöss som skulle göra självaste Dracula lite rädd.

En gång var inte mer än en halvmeter i omkrets men en meter lång, så för att komma igenom det hålet fick man lägga sig på mage och krypa fram med armarna först. Jag kände klaustrofobin reta mig i sinnet, men föreställde mig att det var en snögång som jag själv byggt och som jag skulle igenom.

Definitivt något att ta med kidsen (de över 8 år) på under semestern. Eller bara dig själv.

Bara ett tips om du ska dit.

Bilderna tagna av Jögga.

2 Comments