Grekland, Resa

En liten resa till Grekland och en avslöjad hemlighet

För några veckor sedan, faktiskt i början av september åkte jag och min älskade på en sista minuten till Kreta, Grekland och den lilla byn Almirida.

Det var verkligen en avslappningsresa för under 7 dagar tog jag bara 20 bilder.  Jag har aldrig fotograferat så lite någonsin under en semester. Jag sov, läste och hånglade mig igenom hela veckan. Men så fanns det något i min mage som hunnit bli 12 veckor och som förvandlat min kropp till något annat än jag är van vid. När jag tittar tillbaka på det nu minns jag allt som i sömn. Jag somnade överallt. Jag hann läsa en bok, min pojkvän 7 böcker.


Förutom att sova tittade vi på vackra hus.  Vi gick 3 timmarslånga olivlundpromenader och pallade alldeles färska mogna antioxidantrika vindruvor som var så söta att jag kunnat bosatt mig under klasarna.

Vi åt också fantastiska grekiska rätter som svällde över av solskenstimmar men tyvärr har jag inga bilder på dem då jag hela tiden var så hungrig att jag åt upp rätterna innan jag hunnit plåta dem.Vi vandrade Samariaravinen på mammas begäran. Europas längst ravin, hela 18 km lång. Vi gick den fort för att slippa de tyska turisterna som kom efter oss. Kanske alldeles för fort för innan vi visste ordet av var vi framme.

Men naturen var så ljuvligt sagolik vacker. Som hämtad ur Sagan om ringen. På vissa ställen var bergsväggarna 500 meter höga.Efteråt la vi oss på stenstranden och väntade på båten som skulle ta oss tillbaka.

Jag läste en deprimerande men vacker roman om Marilyn Monroe. Det tog hela veckan. Jögga läste deckare.

 

Jag spydde fullt i en plastpåse på bussen på den slingriga vägen tillbaka. Såg mina medpassagerare hålla för näsan och öronen. Sedan sov jag lite till medans Jögga vann hotellets tennistävling överlägset. Jag var i en lycklig vecka 12.

_______________________________

Nu fick jag på ett litet lätt sätt avslöja min hemlighet som jag gått och burit på sedan juli månad. Den här hösten liknar inget jag varit med om förut. Det är något alldeles otroligt stort och mäktigt som ni kommer få höra mycket, mycket mer om. 

Grekland, Resa

Greece September 2005

Rhodos was destroyed, ripped and hurted.
Still the dress suited her somehow,
or maybe it was just me
who tried
to make that long ago faded dress look good on her.
Grekland, Resa

Greece September 2005

Rhodos was destroyed, ripped and hurted.
Still the dress suited her somehow,
or maybe it was just me
who tried
to make that long ago faded dress look good on her.