Film

Rallybrudar


Igår hade filmen Rallybrudar med Eva Röse världs och-galapremiär i Torsby på biografen stjärnan.  I övriga landet har den premiär om 10 dagar.
Hela filmen vimlar av Torsby-statister och Torsby-scener så igenkänningsfaktorn och publikengagemanget var högt. I filmen bor dessutom en av rallybrudarna i min väninna Lindas hus. Linda själv spelar en pälsklädd bilköperska och Lindas man Jan dansar i en närbild.
Jag missade tyvärr allt fantastiskt mingel som är själva anledningen till att gå på premiär, men man kan inte vara överallt, och jag är heller inte så jätteförtjust i att stå i kö.
Om man är förtjust i 60-talet ska man se filmen, och om man är intresserad av rally och vintagebilar ska man definitivt se den. Är man intresserad av de båda i kombination ska man verkligen se den. Jag tyckte den var mysig och definitivt sevärd för Torsby-anknytningen.  Ett stort plus i kanten för all rekvisita och kostym.
I övrigt tyckte jag att den hade problem med att bestämma sig för vilken slags film den ville vara. Jag varken skrattade eller grät.

Sett till det stora engagemanget från folk i norra Värmland hade det kunnat vara ännu mer Torsby-anknytning med Torsby-dialekt och värmländska skådespelare. I vilket fall som helst är det är fantastiskt kul för Torsby att få vara huvudplats för en så stor film.

Bilden är hämtad från Moviezine.