Okategoriserade

Kamerafeber

Jag håller på att köpa mig en ny kamera.

Annat var det på den analoga tiden då man köpte en kamera för mekanikens skull och hade den minst 5-10 år. Nu är kamerorna gamla redan efter 2 år.

Att fotografi skulle blivit billigare sedan det digitala kom är bara strunt för det som man förrut la på förbrukningsmaterial såsom film, framkallning och kopior läggs nu stället på hårdvara för att kunna hänga med i branschens otroliga hastighet.

Jag tittar på Nikon D3, Nikon D300 eller Nikon D700. Tror det blir D700 då prisklassen är precis mittemellan. Jag skulle också vilja lägga vantarna på en Nikon D90 som är den första systemkameran man kan filma med. Man använder alltså alla sina olika objektiv precis på samma sätt som i fotografi fast istället på film. Det låter verkligen underbart, men jag måste först testa den.
Men vad jag sucktar efter mest av allt är en digital Hasselbladare. Jag längtar så efter långsam och komponerad fotografi. Formatet som en mellanformatare har. Skärpa som kristall. Hasselbladaren kan bli min för sisådär 149 000 exkl. moms. Det är ju konstigt egentligen, för man tycker att det är för mycket pengar, men en grävmaskinist skulle ju inte tveka att köpa en grävmaskin för några miljoner. Dock måste jag plåta sisådär 40 bröllop för att få ihop pengarna. Det är ganska många.

2 Comments

  • Nina T

    Hej!

    Jag är mycket nöjd med min Nikon D3. När jag köpte den fanns inte D700 ute på marknaden. har läst ett gäng tester och alla säger att D700 har mycket av D3’an. Så hade jag köpt ny kamera idag hade jag helt klart kört på D700’an när prisskillnaden är så stor som den är.
    Lycka till mer kameravalet 🙂