Okategoriserade

Tävling: Torsby Camping Maskot



Tävling!

Jag har nu den första tävlingen här på min blogg. Den handlar om min andra arbetsplats (och egentligen den roligaste, Torsby Camping)

Vinsten är valfri. Du får alltså välja mellan tre olika saker om du vinner.

1) En porträttfotografering

2) En middag tillhörande allt på Torsby Camping 

3) En övernattning på campingen i stuga (Valfri tidpunkt dock ej midsommar eller Svennis Cup) . 

Du behöver göra följande: Hjälpa oss att bestämma vilken av dessa maskotar vi ska ha på Torsby Camping.

Det är väldigt roligt. Maskoten kommer att finnas på campingen ganska mycket. Den kommer att vara stor, berätta sagor för barn och bli kompis med alla våra gäster. Den kommer att ha en helt egen historia och ett eget namn. Vi kommer att sy egna färgglada kläder till den för att sedan namnskydda den för framtiden. Frågan är bara vilket djur och vad ska den heta?

Skriv ditt svar (djur+ färg), din motivering till varför just det djuret skulle göra sig bra som maskot, och din emailadress i kommentarsfältet här nedan eller om du vill inte vill synas info@torsbycamping.se. Vi vill ha ditt svar senast 8:e april.

Bästa motiveringen vinner. Jag tillkännager vinnaren om en månad. Det är inte säkert att vi använder just ditt vinnande förslag men vi vill ha kreativa förslag. Lycka till.

Bilderna är hämtade från respektive butik.






13 Comments

  • karro,

    Vilken rolig tävling! självklart måste man ju skicka in ett bidrag. Jag föreslår att ni ska ha en snäll varg som maskot eftersom det är Värmlands landskapsdjur. Den behöver ju inte just vara brun/grå till färgen, varför inte lila o gul? Eftersom Torsby är känt för sin skidtunnel så kanske hon skulle glida runt på ett par skidor? O hon ska heta Selma. Ha det gott!

  • Lilla J

    Hejsan!

    Givetvis vill jag vara med och tävla! Är ju dessutom intresserad av alla tre vinster som man kan vinna! Så kul!!!

    Jag tycker att grodan som visades överst av alla förslagen ska vara er maskot! Grodan känns nämligen relevant för campingen! Med tanke på ert natursköna läge och den fantastiska närheten till vattnet är det inte en helt orimlig figur att stöta på hos er! Färgmässigt tycker jag att ”han” ska bära skogens färger, alltså mera grönt, brunt, blått etc. Givetvis ska han ha en rolig RÖD väska som han kan bära över axeln med alla sagor han ska läsa för alla barn som vill lyssna. Förslagsvis kan han heta… Grodan Tor från Torsby!

    Hoppas att allt är väl!

    Kram Johanna R i Forshaga

  • Anna Liffen

    Kan inte rösta eftersom jag håller med ”Karro” – en snäll varg låter utmärkt. Det vore väl ändå ganska fånigt om det inte är något som är lite specifikt Värmland/Torsby osv… Var kommer apan/lejonet in, liksom?! Erase and rewind, typ.

    Vargen kanske kan vara Leke, Zeke Vargs snällare brorsa?

  • Anonymous

    Hej!

    Jag tycker nog också att ni ska ha en grå varg som maskot för att knyta an till värmland.
    Men jag tror att er maskot är en flicka! Hon ska naturligtvis =) vara klädd i rosatyllkjol med rosett i håret när väder o aktiviteter tillåter.
    Men även ha en mer busig outfit ämnad för brännboll o tipspromenader. Vad hon ska heta? Freja?
    Hälsningar Malin110@hotmail.com

  • Jonas

    Till skillnad mot troligtvis många andra så tycker jag vargen är ganska uttjatad som värmländsk maskot.
    Jag tycker man ska spinna (katthumor) vidare på fröknarna fräs, å ha en katt som maskot. Kattens namn är självklart Fräs. En cool, kaxig och fräsig katt. Precis som fröknarna. Katten fräs, en katt med ös.
    Katten fräs är vit, elegant och strandens hjälte.

    // Jonas (jonas@jonasl.se)

  • Anonymous

    Nått som numera associeras med Värmland är en 120cm norrman med hår till knäna och som heter Mållgan. Men det blir kanske knepigt att copyrightskydda…
    Därför förordar jag en bäver (normalfärgad), vilket det väl finnes en del av i omnejden samt att inte skrämmer barna. Ett lagom namn kan ex. vara ”Bredtand”, eller nått. Åsså kan han ha en vik-formad? glugg mellan de extra stora framtänderna.
    Hans bästa kompis är förresten en svan som heter Sven. Sven är ilsken men en i grunden urtjusig typ.

    MVH
    Svan (svan@post.utfors.se)

  • Anki på sytt.blogg.se

    Jag tänker tydligen inte som alla andra, måste maskot vara ett djur?

    Mitt förslag är en mysig liten färgsprakande gumma/fröken/fe med stora kjolar, trollspö, runda glasögon på nästippen.
    Hon kan konsten att berätta sagor utan bok och kanske har trollspöt magiska egenskaper.
    Namn… det har inte mognat än..

    Men självklart Helena, så syr jag gärna en stor varg/björn eller lokatt oxå, just lo skulle kanske passa bra hos fräs?

    Nu ska jag kolla om det finns någon bild som illusterar min tanke, isåfall lägger jag in en länk

    kram

  • kindsjon

    jo vet du vad jag saknar mest med sommaren på torsby camping när man bor utomlands, jo myggorna. klart att det ska va en mygga till maskot, blir ju jätte kul att göra en sådan dräkt, långa ben och ett enormt sug rör och skit roliga hallusitgena purple trippy ögon och en lång bak kropp. Det blir helt anorlunda, Norskarna kanske tror det är en drake eller fryken odjuret men det kan du stå ut med. O klart att hon ska heta Svi. Alla kommer sakna henne, nästan lika mycket som mig…

  • LitenElin

    Karaktären: Jag röstar på fåret Ulla! Hon är en mycket sofistikerad dam med glasögon på nostippen, alltid med något nytt att visa och lära barnen. Hon ska vara brun för att visa att alla inte behöver vara lika.
    Hon ska vara som en snäll skolfröken men med glimten i ögat! Busar gärna till det emellanåt.

    Och någon gång emellanåt tar hon dit sina släktingar- en riktig happening på campingen. Då är alla barn välkomna att gosa med de söta lammen!

    Varför får?- Ulla är ullig och gullig, och symboliserar den glesbygd landsbygd vi faktiskt bor i!
    (Läste igen och såg att du kanske ville ha en av de du gett som förslag? I så fall återkommer jag senare med en ny ide :o)

  • Helena H

    Tack allesammans för alla hjärtliga och söta bidrag till tävlingen. Sammanlagt är det ungefär 20 stycken tävlande med de som skrivit på FB och mailen. Hade nog trott på lite fler. men tävlingen går ut 15:e april så det är hela två veckor kvar. Äh, jag förkortar den till 8:e april istället för jag orkar inte vänta så länge.
    Kram och tack allesammans. Ska bli jättekul att få göra den här maskoten livs levande, stor som en människa!!

  • Helena

    Hmm trodde att jag postat ett svar men det var inget här. så jag försöker igen 🙂 Jag tycker det ska vara en stor gosig älg. Älgar är ju synnerligen populära bland turister och jag tycker själv att de är sådär fulsöta. Och en stor mjuk älg måste ju bara gå hem. Den kan ju alltid ha en snygg klänning i färglada kläder och varför inte små flaggor i hornen som representerar de många olika nationalieter ni har på er caming under sommaren? Och kanske skulle den heta Elka?
    helenairoma@gmail.com

  • Elin

    Oj då nu var jag lite sent ute men jag lämnar ett förslag ändå 🙂

    Jag tycker att campingen ska ha ett gulligt djur som alla barn tycker om. Jag tycker även att djuret bör finnas i skogarna runt Torsby Camping.

    Ett lite sött djur som bor i värmlands skogar är ekorren. Ekorren har inget ont i sig och charmar lätt alla barn. Ekorren är även lätt att känna igen för alla turister då arten förekommer på många platser i världen.

    Saker man kan göra i anknytning till ekorren är bland annat att bygga ”ekorrens trädkoja”, ha kottjakt mm. Allt för att alla barn ska tivas.

    Namnet på ekorren skulle kunna vara Bengt. Absolut det bästa namnet!

    / Elin, elin87_nalle@hotmail.com