Uncategorized

Varför prövar du så många olika kläder?


Finns inget som är så roligt som förfester. Ibland fattar jag knappt varför man går ut alls när man har som roligast på förfesterna.

I lördags hade jag en otroligt intressant förfest för jag hade besök av två 10-åriga tjejer. De frågade lite snällt om de fick prova mina skor och utan att jag visste ordet av hade de fnittrande kastat sig loss på min garderob. Andra kanske skulle skrika av att två vilda 10-åringar prövar ens klänningar men jag tyckte mest att det var roligt.

Minns när mamma skulle gå på fest när jag var liten. Jag satt brevid henne och tittade storögt på när hon målade läppar, prövade olika skor, lockade hår och någonstans begrep man ju att det där var ett spel som man själv en dag skulle bli en del av.

Min guddotter på bilden överst frågade mig i lördags varför jag provade så många olika kläder och åmade mig så framför spegeln, och jag sa: ”En dag kommer du att förstå”. Men helt ärligt vet jag fortfarande inte varför det är så. Det har bara alltid varit så och det kommer fortsätta vara så. Finns inget som är så roligt som att göra sig fin inför en fest. Speciellt med ens tjejkompisar.

Det handlar kanske om förvandling, maskerad, iträda olika roller. Som en slumrande skådespelerska i mig som bara får komma ut på fest. Som en pjäs, vilken roll ska jag spela idag? 

Jag tror det är så för mig.

Det finns flera olika Helena. Den lockhåriga med blommor i håret har alltid roligast, men den plattångiga hamnar i fler djupa diskussioner med människor. Jag var plattad i håret i lördags men det är tydligt vilket humör småtjejerna var på.  

Jag älskar de här bilderna på dem längre ner i det här inlägget.