Inredning,  Mat

Room with a view

Nu börjar allt kännas mycket bättre men det har säkert med vädret att göra. Att se solen i ett gnistrande -12 minus gradigt landskap är vad man behöver under den mörkaste tiden på året. Det sätter iallafall fart på min energi.
November i Värmland brukar bjuda på snitt 54 soltimmar, i år sken solen 17 timmar. Kanske inte konstigt att man kände sig dränkt i ett mörkt täcke som verkade tjockare än 10 mörkläggningsgardiner.

___________________________

Iallafall, det det enda jag hittentills fått riktigt Helena-ordning på i vårt hus är hallen, så jag tänkte bjuda på bilder från trappan och den fina ljuvliga utsikten från vardagsrumfönstret.

Ni ser att jag hittade lampan som jag efterlyste och den hänger fint över trappan. Väggarna är prydda av franska tidningsomslag från sekelskiftet som jag hittade på världens största loppis i Paris.
Ikväll har jag haft hela min familj på tre rätters. Kändes bra att inviga köket.
Till förrätt åt vi underbara köttiga färska kokta kronärtskockor med smör (gick hem hos syrrans 5-åring, spännande sätt att äta mat på och sitta och plocka med fingrarna), till huvudrätt blev det ekologiska lammracks med ljummen grönkålssallad toppad med tomat och chevre, till det potatis och cognacsås (redd med dinkelmjöl, då det var det enda vi hade, rekommenderas)
Till dessert blev det en klassisk fruktsallad med granatäpple, apelsin, ananas, banan, clementin, kiwi och äpple. Kort sagt tog jag allt jag fann i fruktskålen. Serverade det med krämig vaniljglass.
Med ens känner jag att vårt hus kommer till sin rätt när jag får bjuda på middag för det är verkligen det jag är allra bäst på.
Under middagen kom vi fram till att det är järn jag saknar då jag somnar precis överallt och hela tiden. Järnbrist är ett klassiskt graviditetssyndrom och plötsligt känner jag att min deppiga gråa håglöshet har fått motstånd. Nu ska det kokas i järngrytor och drickas blutsaft. Dessutom har jag en underbar helg att se fram emot i Rattsjöberg. Gudarnas gåva till mig och dit jag ska flytta när jag blir stor. Vi ska cykla, glögga, spela, elda och umgås.



7 Comments