Barn,  Viggo

Viggos favoritleksaker just nu

Alla barn har så mycket leksaker idag. De blir överhopade av leksaker så de bryr sig knappt om dem. Det är sorgligt. De förstår inte värdet av att ha en leksak som man är rädd om. Jag ska försöka få Viggo att värna om värdet på saker.  
Här är hans favoriter:

Plats #1
En grön marackas som jag egentligen köpte till ett annat barn men som hann växa ifrån det innan jag hann ge bort den. Inhandlad på Värmlands museum shopen. Handgjord i trä. Viggo har älskat sönder den så mycket så den har förlorat både öron och innehåll, men den funkar än. Tror att det är något med hur den är att hålla. Ergonomisk och len.

Plats #2
En väska. Den har förlorat både låsanordning och lim, men den funkar. Bådar gott att han har en väska som favorit då han ska resa mycket med mig i framtiden.

Bästa boken:
Vad säger fågeln? Av Joar Tiberg. Han är egentligen poet men när han fick barn gjorde han några barnböcker och den här är så rolig då den bara har fågelljud i sig, men man kan låta väldigt roligt så Viggo skrattar så hjärtligt åt den här boken.

Skönast ljud:
Ett litet bjällerklang instrument.

Finast enligt mig:
En ljuvligt söt apa på en boll i hårdplast som gungar och bjällrar när man rör vid den. Fast Viggo har ännu inte förstått tjusningen.
Dessa leksaker ska vi se till att spara. De har fått en speciell plats i hjärtat.

Kommer ni ihåg era favoriter?