Okategoriserade

Årskrönika 2010

Årets graviditet: Stod jag för själv. Hela januari, februari och mars gick jag runt med en stor mage. Jag led av foglossningar och förvärkar. Jag var jätteförvånad för jag trodde  att jag skulle vara en aktiv stark sportande gravid kvinna men allt jag kunde göra var att ligga i soffan och läsa böcker om hur man föder barn. Jag genomgick en inre kris, jag fotograferade och bloggade knappt, jag bara förberedde mig på att kliva in i rollen som mamma.
_______________________________________________________

Årets köp och sälj: Mitt fantastiska slott. Jag hann knappt flytta in, hitta lampor till alla rummen…så fick jag ett bud på det och resten är som man säger historia. Men jag hann bo där i 8 månader.

Årets inredare: Det var jag. Jag inredde, inredde och inredde. Från december till mars. Flyttade möbler och hängde upp gardiner. 200 kvadratmeter stort var mitt slott. Mina jättetavlor såg ut som små flugor på väggen. Emellan mitt inredande frös jag, för det var kallt ute och kallt inne och jag hade inga pengar att installera kaminer för.

_______________________________________________________

Årets händelse: Så den 31 mars slutade jag inreda och läsa om graviditet och förlossning för då fick jag äntligen praktisera det jag läst om. Kl 8.02, efter 3 dagar med värkar pluppade Viggo Aksel Leopold ut. 10 dagar efter utsatt tid. Vårt liv skulle aldrig bli detsamma för nu fanns Viggo i vårt liv. Vackra älskade ljuvliga Viggo.

Sedan kom VF och gjorde ett reportage om oss. Ett stort mittuppslag. Det var väldigt fint.
Sedan följde en tid av mysande och lära kännande. Jörgen var pappaledig i 3 veckor och jag bytte inte en blöja på Viggo förrän han var en månad gammal. 
__________________________________________________
Årets nybyggnation: Den vackraste uteserveringen hos Fröknarna Fräs på Torsby Camping. Snickarna slet i kylan och byggde upp den ljuvligaste dansbanan. Det blev en succe bland alla gäster.
______________________________________________________
Årets kokerska: Det var jag det. Åh vad jag har lagat mat iår. Men det kommer nog bara bli mer och mer. Kan man inte resa med kroppen (utomlands) så får man resa med smaklökarna. 

_____________________________________________________________

Årets blickfång: Den gröna Urban Jungle liggdelen som varje människa glädjefullt måste kommentera. Ja, den är ärtgrön och den är riktigt fin med små fastsydda blommor och ja, den är faktiskt till salu nu om någon skulle vara intresserad. Jag vill ha 5000 kr för 2010 års modell både liggdel och sittdel. Kan ev. vara prutbart.

_________________________________________________
Årets pryl: Chariot Cougar som jag köpte begagnat på blocket. Vi har joggingvagn, cykelset, cityset och skidset. En riktigt exklusiv lyxig barnvagn som man tar sig fram överallt med.
____________________________________________
Årets bästa kompis: Min syster Anna. Social i varje nerv, ödmjuk, personlig, varm, empatisk…jag känner ingen som är så omtyckt som hon. I år var hon extra, extra av allt. En sann, äkta och ärlig människa.
______________________________________
Årets hangover (med syfte på filmen): stod Fröknarna Fräs för. På personalfesten skulle vi vara kulturella, spela spel, äta mat, gå på museum, åka flotte, bada bastu och toppa allt med en kräftfest och gjorde allt det där men någonstans mellan flottfärden och bastubadandet tappade vi bort varandra med en väldig massa champagne, öl och rom.
 Jag var skitarg men är tvungen att skratta åt det. Jag och Viggo var de enda som minns något.
Jag hoppas inte han blev traumatiserad.
________________________________________________________
Årets köp: Efter 32 års sucktande kom då mitt drömhus ut på marknaden. Hösten innan såldes skogen för 16 miljoner och huset var som tur var avstyckat. Budgivningen var nervkittlande, frustrerande och vansinnigt het. 7 budgivare blev tillslut 2, jag var en av dem och ägarna valde mig. Tack familjen Rylander.
___________________________________________________________________
Årets fest: Dagen efter att jag skrev på pappret till huset valde vi att lägga Viggos dop där. Vilken dag. Septemberluft, solsken som en het julidag, ljuset som var magiskt, vännerna, ceremonin….den bästa dagen i mitt liv efter att Viggo föddes.
________________________________________________________
Årets enda resa: Gick till Aruba. Varmt, skönt och avslappnat. Vi badade varje dag. Det var roligt.
____________________________________________
Händelsemässigt blir det här året svårt att slå. Så mycket positiva händelser. 
Gott nytt år kära bästa goda vänner!

5 Comments

 • SteinArve

  Hei
  Nydelige bilder og herlig å se at du har hatt et riktig bra 2010! Ønsker deg og dine et enda bedre 2011!!Kanskje vi treffes i Egypt igjen..Hvem vet? Klem fra Stein i Bergen og Norge

 • mullemoose.blogg.se

  Kul Helena.
  Gott nytt till dej!
  Vilken fin dopklänning ! …hôcken har sydd den?
  Kram från Mille

 • Anonymous

  Fab summering av en fantastisk kvinna!
  Underbart att få läsa, jag blir alldeles varm ända in i hjärtat.
  Jag hoppas att ditt (ert) 2011 blir ännu mer fantastiskt!
  Kram och Gott nytt år!
  //Malin

 • Helena H

  Hej ni kära!! Dopklänningen köpte jag på tradera, det var en kvinna som sydde upp sådan i Sundsvall, ska leta upp adressen.

  Kram ni finaste