Okategoriserade

Ninjabud

Jag hörde en kompis prata om ninjas på nätauktionerna. Hon hade i sin tur hört om uttrycket av någon annan. Ninjas är de där som kommer in en minut innan objektet går ut och budar över alla och kammar hem auktionen. Jag råkade ut för hur många ninjas som helst så tillslut bestämde jag mig för att bli en själv. Det går ut på att man hittar ett objekt man vill ha men man ger inga bud, man låtsas överhuvudtaget inte om att man vill ha det där objektet. Man är fullständigt nonchalant för det. Men man sätter klockan på alarm 5 minuter innan auktionen går ut (om man har tid vill säga, annars går det ju inte), så sitter man och lurpassar på objektet och precis en minut innan trycker man in maxsiffran för vad man tycker är skäligt att betala….poff, så har man förhoppningsvis vunnit auktionen. (Tänk att det heter vunnit när man betalat en massa pengar för det, konstigt)

Men den här klänningen som jag lovat att visa för några systrar, en Sidesaddle dress i royal är ett eftertraktat objekt på andrahandsmarknaden och jag har letat efter en sådan här länge så när jag såg att den låg ute tänkte jag inte missa den utan vara en ninja. Och jag fick den. Den hade sina skavanker (förståligt med några år på nacken) som jag inte var nöjd med men säljaren gick med på att ge tillbaka lite pengar så det löste sig. Färgerna är så perfekta.  Riktigt påskfina. På fötterna har jag de skönaste strumpor som finns, ett par Avoca.

Så nu sitter jag och ninjaspanar på några objekt till mitt hus också.
Hammarö Auktionsverk och Danielssons Auktioner . Har ni några andra auktionsverk jag borde känna till?

PS. Den fantastiska miljön med rutgolv och blommiga tapeter är hos min syster.

14 Comments

 • VivanDivanGoesFashion

  Aha, nu fattar jag vad ninja är 🙂 Har också undrat över det uttrycket som jag hört några gånger. Då har jag nog också gjort mig skyldig någon gång till att vara en…:-)

  Vad härligt färgglad du är idag. Blir sååå glad av dina bilder

  Ha en riktigt skön helg
  Kram
  /Vivvi

 • Cecilia

  Hej!

  Vad fantastiskt och underbart vacker du är i din Sidesaddle!!! Jag bara dööör av egen önskan att ninja hem en egen från T… *hihi*. Kikar konstant efter en i stl 0 i chalk till mig själv; men har ännu inte stött på den på andrahandsmaknaden – men den som letar ska finna har jag hört!

  Tack för en supervacker blogg också! Kikar in och inspireras regelbundet!

  /Cecilia

 • Pernilla

  Superfin är du i din skönhet. strumporna blev jag nyfikna på. Men de finns säkert inte att få här i Finland.

  Tänkte lite på second hand dressen, tror du inte att en tvåa skulle passa dig. Jag som egentligen är en tvåa tyckte att den var alltför stor. Hoppas du snart finner en i alla fall.

  Trevlig helg
  /pernilla

 • Susanna

  Hejsan
  Vilken vacker klänning!!
  jaha heter det så, jaså. men då är jag en sån. SKyldig.
  Men se de é så man ska göra om man ska vara en riktig budare 🙂 Och helst ska man försöka att ta det så billigt som möjligt. Om man inte nu vill betala mer än vad det är värt.

  Ha en bra helg
  Krammiz
  sussi

 • Linaplina

  Hej du fina. Klänningen är som gjord för dig. Nästa gång är det min tur 🙂

  Jag har nog också lekt ninja några gånger och det är en chansning om det funkar. Ibland orkar jag inte, lägger bara mitt högsta bud och håller tummarna att ett vinnarmail från Tradera har anlänt till min inkorg.

  KRAM

 • Ina

  Wow vad fin du är i denna klänning!! Fantastiska färger på dig och färgen på strumpbyxorna och strumporna är så läckert till!!
  Jag svarar på din fråga här också om det du frågade om i min blogg. Jag har haft en Brand new men jag sålde den för ett ganska bra tag sedan nu tyvärr… Skulle vilja ha en i powder istället som jag tänkte mig från början.
  Finns det något särskilt du är intresserad av i min garderob, kanske kan vi komma överens? 😉
  Kram Ina

 • Helena H

  Åh vivvi tack så mycket!! Visst har man hört uttrycket…jag tycker det är så roligt för det är ju precis vad det är;)

 • Helena H

  Pernilla, du har så rätt, jag tror faktiskt att en tvåa skulle passa…jag krymper lite varje dag får jag för mig,) bara brösten som är stora ännu och lite mage…vi får se vad jag kommer över.

 • Helena H

  Linaplina! Visst, ibland orkar man inte, har inte tid att sitta och vänta…senast i söndags kugga jag på några objekt. Cést la vie. Men klänningen är fin…nu vill jag ha en i ytterligare en färgställning förstås…
  Kram

 • Helena H

  Åh Ina, jag förstod det och själv är jag så spontant och snabb i handlingarna så nu har jag redan sålt min ljuva brand new på tradera…får se om hon betalar, annars kommer jag till dig igen och gör nån byteshandel.
  Kram