Okategoriserade

Baserad på en sann historia

Alla som levt ”On the road” kan känna igen sig i Christopher Mccandles . Skillnaden mellan oss och honom är ändå den att han gick lite längre än oss andra.

Men filmen ställer ändå de frågor som vi alla ställt och som vi glömmer bort ju äldre vi blir. Frågor som handlar om sanning, materialism, frihet och hur vi egentligen lever.

Jag förstår den friheten som det innebär att ge bort alla sina sparade tillgångar till välgörenhet, kapa alla band och leva för vad dagen och naturen ger. Men jag kan ändå samtidigt inte låta bli att känna att han är en ung, dum, egoistisk, envis idealist.

Precis när han själv insiktsfullt kommer underfund med vad lycka egentligen är, efter 4 månader ensam i Alaskas vildmark så är det redan försent.

”Into the wild” är regisserad av Sean Penn och baserad på boken med samma titel av Jon Krakauer som också skrivit ”Tunn luft”.

Om du har den minsta läggning åt äventyr, naturen, ensamhet och filosofiska frågeställningar kring samhället vi lever i ska du se den här filmen. Den kommer ge dig gåshud.

Musiken är också helt fantastisk.

One Comment

  • Anki på sytt.blogg.se

    Tack för tipset, den ska jag se!
    Det är nåt konstigt med din blogg, min dator hakar ofta upp sig här och explorer ”svarar inte”, jag vet inte vad det beror på, men det är bara här det händer.
    Ha det gott!