Film, Serie

Mad Men

Jag vet att jag är några år försent men jag har precis upptäckt serien Mad Men och är på mitten av säsong två. Vilken brilljant serie.

Så lågmäld och diskret och urtjusig och ångestladdad och vacker och mellan raderna. Jag är så glad för att den här serien har vunnit mängder med priser för karaktärerna och historien och detaljerna är verkligen något utöver det vanliga.
Man kan se den här serien på så många sätt. 

Scenografin, kostymen och fotot ihop med 60-talets New York. Kvinornas kamp och männens hänsynslösa översitteri. Den ångestladdade tillvaron som det innebär att vara hemmafru till den tjusiga tillvaro som bara levas om man är riktigt lyckad.

Tillvaron som kan splittras vilken minut som helst.
Men vad jag verkligen gillar med den här serien är att de är alla äkta människor. Med fel och brister. Inget svart eller vitt utan snarare grått som den verklighet alla människor lever i. De är alla mångfacetterade karaktärer.
Jag är så glad att jag har 35 avsnitt kvar att titta på.

8 reaktioner till “Mad Men”

 1. Katinka säger:

  Ja. Visst är den härlig! Jag älskar också Mad Men. Christina Hendricks är en förbaskad gudinna helt enkelt. Kram

 2. Katinka säger:

  Ja. Visst är den härlig! Jag älskar också Mad Men. Christina Hendricks är en förbaskad gudinna helt enkelt. Kram

 3. Helena H säger:

  Eller hur, jag dör lite varje gång hon kommer i bild. Godess!!

 4. Helena H säger:

  Eller hur, jag dör lite varje gång hon kommer i bild. Godess!!

 5. Helena H säger:

  Ja, gör det. Fantatsisk serie helt enklet. Ska hitta dig på pinterest.

 6. Helena H säger:

  Ja, gör det. Fantatsisk serie helt enklet. Ska hitta dig på pinterest.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.