Film

Filmtips: Watchmen

Watchmen är en blandning av Sin City, X-men, Spindelmannen och tv-serien Heroes men ändå inte.

Gillar du superhjältar i masker i tajta trikåer i mörka, rökfyllda gränder på New Yorks gator ska du definitivt se Watchmen som är regisserad av Zack Snyder som även gjort 300 (som jag personligen tyckte lite mindre om)

Som gammal serietidningläsare älskar jag verkligen den här vågen av serietidningsfilmer som kommit. Kulmen var Sin City som med sitt fantastiska bildspråk tog andan ur mig.

Watchmen är något annat. Allt är inte bara ont eller gott. Det är politik och parodi. Det goda visar sig vara ont och tvärtom. Watchmen är en superhjältefilm som bjuder på djupa frågor i en dramakomedi action. Det är fantastiskt svårdefinerat och därför väldigt, väldigt bra. Musiken är ett stycke i sig själv och svenska Malin Åkerman gör mig stolt.

Se den. det är en order.