Film, Mode, Sport

Filmtips (tror jag): Coco avant Chanel


I lördags låg jag och min kille i influensa och feber men idag söndag kände jag mig mycket bättre.

Efter att ha sett fantastiska skidgazellen Charlotte Kalla med sin grymma syreupptagningsförmåga (den är ju utomjordisk) och sitt skidgäng vinna damstafetten i säsongens första världscuptävling (slår mig att det måste ha varit jägarbiffen jag bjöd henne på i somras) gick jag och en ny väninna och såg Coco avant Chanel på bio. Tvära kontraster. Längdskidåkning mot mode.

Det var fint och jag hade verkligen sett fram emot den här filmen om kvinnan som var den första att klä kvinnor i byxor, men sätena var så mjuka, bilderna så mörka, biomörkret så lugnande, musiken så förförisk och mina ögonlock mycket tunga denna regniga söndagsmatiné eftermiddag så jag var ingen vidare respektabel biobesökare och jag skäms för att erkänna det.

Slöseri med pengar skulle man kunna säga, men det känns bra att stödja en av Sveriges vackraste biografer, Biografen Stjärnan i Torsby som tar in smalfilm och filmpremiärer. Fler borde stödja. Jag ska se om den här filmen så fort jag kan.