Bröllop

Kreativt arbete

Det är inte alltid lätt att ha ett kreativt arbete. Man sitter och väntar på något, befinner sig i ett tillstånd som skulle kunna kallas för skrivkramp. Man vrider, vänder. Letar i sina gamla arkiv för att hitta något som kan INSPIRERA.

Man gör sitt jobb. Redigerar och dirigerar. Utan lust. Man tror, bara man åker till New York så blir allt bra. Bara man kan få lite input från andra konstnärer så blir allt toppen. Bara för att känna, yes, jag har världens bästa jobb.

Men man vet att man inte kan åka till NY för att bilder ska levereras, kunder väntar. Man ger dem den bästa dagen i deras liv och man har bara en chans. Precis när bilderna lämnas över. De ska titta på de bilder man redigerat och de ska känna sig lyckliga. Det är mitt jobb.

Känner man sig inte dödslycklig själv så är det inte helt enkelt att göra lyckliga bilder. Så då sitter man där. Vrider, vänder, tittar, spanar, väntar och försöker. Blir störd av diverse saker. Käkar en bulle emellanåt.

Men så plötsligt kommer kreativiteten över en. Den fullständigt flödar. Man känner sig vild, snabb, lycklig, euforisk. För när man är i sitt bästa essé är man helt oslagbar. Man gör världens bästa bilder på världens vackraste kvinnor.