Äventyr,  Inredning,  Natur,  Rattsjöberg,  Värmlandstips

Pendikstugan i Rattsjöberg

Jag är uppe i Rattsjöberg och jobbar. Vi tänkte försöka få fart på uthyrningen av våra fantastiska stugor Pendik och Papyrus så jag har varit och fotograferat.

Papyrus och Pendik är personliga stugor att hyra för de som önskar lugn och ro i njutningsfull och behaglig gammal finnbygd.  Några minuters bilresa tar dig upp till Hovfjället, men man kan också gå igenom skogen, räkna med en till två timmars vandring genom skön och prunkande kuperad miljö. På vägen passerar man en och annan gammal finngård.
Stugorna går att hyra året om. På sensommaren kan man plocka bär, på hösten kan man njuta av svamp och höstlöv och eldigt ljus, på vintern åker man skidor, skridskor, pulka…och ja, det finns oändligt mycket att göra om man 1)har rätt sällskap 2) bra skor.

Ved ingår i priset. Det är mycket gentilt.

Och utsikten över Rattsjön är lika fin en varm åsksommardag som en hösteftermiddag.

Vardagsrummet. 
Här har jag spelat kort och yatzi otaliga timmar. Pratat och filosoferat i många dygn. Legat på fäll framför brasan och tittat in i elden (helst med kärleken)

Köket är spartanskt och precis så där enkelt som man vill att det ska vara, men ändå med moderniteterna vi behöver.

Ibland brukar jag elda i kökspisen, och då blir köksugnen varm så man kan laga vedeldad pizza. Väldigt lyxigt.

Stenmuren är så fin och blir så varm när man eldar.

Övervåningen med plats för 6 personer att sova.

Och sovrummet längst in. Målat i blått av min syster. Jag har ännu inte berättat hemligheten med just Pendik och det ska jag. Pendikstugan är nämligen begåvad med fertilitetsmagi. Det är sant.

Pappa byggde stugan 1974 och sedan dessa har 1) Jag blivit gjord där. 2) Alva blivit gjord där 3) Elliot blivit gjord där + flera stycken som vi är lite osäkra på.
Kanske är det bara luften, tystnaden, ensamheten, tiden man tillbringar tillsammans, eller så finns det kanske inte så mycket annat att göra.  Jag vågar inte tro något annat än att stugan faktiskt är magisk.

Med tindrande stjärnor i taket…..

och ett prydligt vedskjul att hämta veden som värmer.
Skulle man inte våga sig på magi i Pendikstugan kan man bo i Papyrus ett stenkast längre bort som är social på ett annat sätt. Det är också väldigt fin.

Vill ni hyra någon av dem? Kanske har ni en vän som behöver komma bort? Njuta av lugn tillvaro? Åka skidor i vinter och bo riktigt speciellt?

Boka genom att maila info@torsbycamping.se eller ring 0560-30197

Tack för det!
Det var allt för idag / Helena H

2 Comments

  • LitenElin

    Så spännande med oss på bröllopsmässa Helena! Vart är det den ska hållas? Skulle gärna få en kik på nyredigerade bilder.. Ger alltid en lyckoboost att titta på bilderna från den dagen… <3
    Hoppas allt är bra med lilla familjen, och att livet rullar på precis som du vill! Såg förresten på ”såld på hus” Vilket maffigt hus ni har!!
    Kram