Porträtt

Porträtt av en familj

Att porträttera en familj på mindre än en timme är inte alltid så enkelt. De som kommer till mig är modiga. Inte nog med att jag kostar lika mycket som vilken porträttfotograf som helst, så tar jag inte vilka bilder som helst. De är inte garanterade några massproducerade skolfoton.
Jag har hittentills inte gjort någon reklam överhuvudtaget för mitt fotograferande, även om jag hela tiden säger att jag ska börja föra en kommersiell linje. Men jag vill vara lite hemlig och snudd på passionerad och professionell amatör.Det måste vara personligt. Jag vill inte ändra världen eller bli stor eller Sveriges duktigaste, det är aldrig mitt mäl. Jag vill bara ha ett personligt möte och en produkt av det.

Hos mig får de inte sitta uppradade och le som hos den vanliga fotografen, utan de får gärna ha ett uttryck som säger något annat. Kanske ett allvar, eller en kärlekkänsla.
Det är alltid lika spännande.

Den här familjen ser jag då och då för att de bor grannar med campingen och cafét, men det är först när jag vänder kameran mot dem som jag VERKLIGEN ser dem och deras skönhet. Det tycker jag är spännande med fotografin.
Jag borrar in mitt objektiv och försöker fånge en linje som är intressant och som karaktäriserar dem. Samtidigt vill jag ge dem de bilder som de kan se på och säga, ”oj, vad jag är vacker”, eller ”oj, vad han är söt”. Jag vill ju vara kommersiell och ge min kund vad han/hon vill ha.