-
Indisk lammgryta
Idag vart det svensk indisk mat. Jag tog tunnbröd och bredde på svensk rapsolja med vitlök i. Toppade med lite peppar och flingsalt. Lät det rosta i ugnen en liten sväng tills det blev krispigt och vipps så hade vi fått vitlöksnaan-bröd. Till detta krispiga improviserade naanbröd serverade jag en lammgryta med indisk touch. Lammet fick jag färdigslaktat men jag fick stycka det själv, och det gjorde jag förra hösten. Så är det att vara matintresserad och bo på landsbygden, men får hela älgar, lamm och hjortar. Sedan får man hänga, stycka och frysa in det själv. _______________________________________ Lamm är förresten Viggos absoluta favoriträtt. Jag gör en liten gryta brevid…
-
I varm choklad-tider
Så fick jag det sagt också. Finns det något bättre än hot chocolate? Här hemma gör vi choklad på olika sätt. Jögga han tycker om Oboy i micron men jag älskar att koka upp äkta mörk choklad i mjölk på spisen. Ibland blir den så mörk och stark och het och mättande att vi måste svalka ner det med kallt vatten. Som chokladen igår kväll på dessa bilder.