En svensk klassiker, Sport, Vasaloppet

Långsamhet

Jag har varit på FYS-test och mätt min mjölksyretröskel på Stjerneskolans labb (som har den för sina skidelever). Jag tycker att de ska göra en kommersiell verksamhet av det där och låta alla utomstående få komma in och checka sin fysik. Det hade varit bra.

Jag vart förundrad över hur väl de kunde se i vilken pulzzon som jag oftast tränar. Jag ligger och stampar runt 110 till 147 av maxpulsen hela tiden och föra att kunna bli mer komplett fysiskt sett gäller det att antingen träna på lägre pulzoner eller högre. Att varva och föra en mer dynamisk träningsprocess.

Detta sporrade mig så på senaste cykelturen drog jag iväg och höll en högre medelpuls. Min maxpuls mättes till 192 och det var när jag själv gav upp så antagligen är den högre, och det känns bra.

I övrigt sett hade jag en bra grundkondition. Men den riktiga behållningen av det där testet hade jag i mötet med Fröken Ewaldsson som pratade om vikten av långsamma rörelser då stabiliteten i kroppen tränas. Både psykist och fysiskt.

För mig som är en sån där snabb hoppetossa som rör mig i sporter där allt ska gå snabbt är det ännu viktigare med långsamhet. Man kan ha hur biffiga muskler som helst men är inte musklerna längst in, de intill benen med på noterna, de man tränar i yoga, pilates etc så är inte kroppen i harmoni.

För visst är det väl det vi alla strävar efter i livet? Harmoni!

Så tänk långsamma rörelser.

4 reaktioner till “Långsamhet”

 1. Miss Upsey Daisy säger:

  Hej!

  Jag träffade den andra dalkullan i stockholm igår. Men om du säger till Kari att hon har följt med mig till Dalarna och att jag var och hälsade på henne i Uppsala. Hon var även mig när jag tävlade en gång på Torsby Ridklubb. Den ena tjejen som inte är jag har ett engelskt namn. Jag heter Anna så det är rätt ”vanligt”. Eller jättevanligt.

  Kanske kan komma förbi när jag ska upp och simma Vansbro simningen…

  🙂

 2. Anonymous säger:

  Jâ tyckt att dâ va jobbigt te å bar läs all text ôm maxpuls å trâning…

 3. Fotografinnan säger:

  Du skulle du bara se hur Mr Värmland tränar inför sitt sommarvasalopp.

 4. Anonymous säger:

  jâ vet hôss han trâner, han sitt på dâtta varm kontore sitt medans butiken är hur sval sôm helst. Han får sâ vâl en varmkôrv te medda å senna sâtt han sâ i denna rô faran si å åk te indianland. Fråg en ôm han fått en lapp på jobbe sitt =)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.