Uncategorized

Söndagstankar

Nån annan gång. Får jag skriva. Om vettiga saker.

Söndagsförmiddagen har jag blivit sittande, tittande på en dokumentär på SVT om keramikkonstnären Hans Hedberg som numera är 88 år och som bor på franska rivieran och som fortfarande jobbar varje dag. Han var pigg. Hans ögonbryn spretade åt alla håll. Han äter lunch på samma ställe i varje dag. I 40 års tid. Han måtte gilla den restaurangen.

Tätt efter det följde en dokumentär om Paulo Coehlo, den världsberömda författaren från Brasilien. Han förändrade mitt liv när jag var 20. Men det är en annan historia. Enligt dokumentären verkade han ha förändrat många människors liv. Man är aldrig så unik som man tror. Jag tror att det är just det som framgång ligger i. Man ska ge vad man själv vill ha, inte vad man tror att andra vill ha, för de allra flesta människor tänker lika.

10 reaktioner till “Söndagstankar”

 1. Miss Upsey Daisy säger:

  Om du har tid har jag utmanat dig.. Läs på bloggen.

 2. Anonymous säger:

  Int fôr att jâ vill fôrânner liv ditt men jâ ha skrev på Ekesjâtten igen

 3. niclas stenholm säger:

  hej helena

  min kompis olle visade mig den här sidan.
  det får mig verkligen att må illa. det är underligt. jag vet inte riktigt varför. det har säkert något med den bild du väljer att visa upp ur ditt liv att göra. den perfekta värdinnan med blahnik-skorna. jag hittar inte en enda tillstymmelse till riktigt liv här. känns som en fasad alltihop. en retuscherad yta och en drömvärld. en nyblekt tandrad som fastnat i ett leende som till slut förmedlar en känsla av galenskap. och killen som nånstans måste vara en människa av kött o blod känns mest som tillrättalagd rekvisita bland dina andra objet trouve.

  det är ju en väldigt stark reaktion det här. säger säkert en hel del om mig själv som jag ännu inte vet. jag ska försöka fundera mer över varför jag känner en sådan förhistorisk uppgivenhet när jag ser din sida helena.

  och märk hårt att det inte är en negativ upplevelse. det är viktigt att påpeka. mycket viktigt. helt och hållet tvärt om. det värsta som kan hända är väl en reaktion av likgiltighet.

  hela din värld såsom du beskriver den i den här bloggen får mig att vilja stoppa ett hagelgevär i munnen. och ärligt talat, i mitt ganska deppiga och trista liv är en sådan känsla ett rent syretillskott.

  jag ska läsa lite till nu och kanske återkommer nån annan gång.

  tack för en stark upplevelse så länge och lycka till med alla projekt!

  vänligaste,

  niclas stenholm

 4. Anonymous säger:

  Denna Niclas han måst da kom ifrå Ôrebro fôr han kan inte kom ifrå skoger inte sôm en an gôr. âller sô ha han int hett ett kvennfôlk sôm dôg te en =) Dâr bort i skogen e en go å gla, allt årner sâ, dâ sôm int gôr ett dâ kvetter

  // Mr.Anonym mâ ekesjättenbloggen

 5. Anonymous säger:

  Hej hopp Helena!
  Sitter här i Schweiz och kollar in din Hemsida och Blogg. Kul,KUL,HIMLA KUL!!!!Härliga bilder av värmland och livet där uppe som jag saknar så där ibland.Till skillnad från Niclas så blir jag bara glad av att läsa om dina äventyr i dom djupa skogarna.Tittar väl in igen nästa gång som jag får hemlängtan.

  Ler man mot världen så ler världen tillbaka!

  Kram från ostlandet!!!!

 6. Anonymous säger:

  Niclas Stenholm.

  Nu fick du MIG att må illa när jag läste vad du skrev.

  Vem är du att döma Helena?

 7. Modelljobb.se säger:

  Helena,
  är du intresserad av TFP så gör ett inlägg i det nya forumet på Modelljobb.se!
  Mvh

 8. Fotografinnan säger:

  Ekesjatten! Jag är så glad att du finns kvar här.

  Niclas Stenholm! Intressant. Jag kan förstå lite hur du tänker och mår illa av den perfekta ytan som jag visar upp här. Jag har mängder med svarta demoner i mig som jag skulle kunna skriva om här som kanske skulle göra mig mer mänsklig men jag anser att det redan finns alltför många bloggar därute som behandlar demonerna.

  Alltför många av mina gäster, kunder och bekanta läser den här bloggen och jag ser ingen anledning till att inte visa det bästa av mig. Man kan sedan diskutera huruvida en tillrättalagd rekvisita är intressant eller inte, men uppenbart är det så då den väcker en sådan känsla hos dig.
  Jag har blivit kallad ytlig och ”amerikansk” mänga gånger. Men jag ser inget negativt i det. Jag känner väl till mitt eget djup.
  Tusen tack för kommentaren. Kändes som en slags feed-back. Den var bra!

 9. Fotografinnan säger:

  Anonymous från Ostlandet!

  Om du får hemlängtan genom att läsa min blogg har jag verkligen lyckats.

  Hälsa bergen.

 10. Anonymous säger:

  De e klart att jâ å mycker anner finns hâr för dig Helena. En e ju in å koller fler ganger ôm dan fôr å se ôm du ha skrev nô nytt. Men nu har jâ int stônnan me dâ på ett par timmer fôr sô fort jâ ha hett visakort mitt sô blir dâ en LCD tv på vâgga hâr hem. Stå på dâ å lev gôtt i sola vännen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *