Äventyr, Bali, Blommor, Coachning, Design, garderob, Industri, Inredning, inspiration, instagram, Interiör, kärlek, Kök, Konst, Minnen, Personligt, Recykle, Smycken, Ubud, Yoga

Vid Trinity Gardens, Bali

wDSC_0866

Förra vintern var vi ju som bekant på Bali. Då vi skulle fotografera delar av Sapremas kollektion fick vi låna Trinity Gardens, eller Villa Miring som det då hette, av Spirited Living. För att du till fullo ska förstå vilket gudomligt ställe Susanna och Nilo har skapat måste du se den här filmen.

Filmen är gjord i Sverige då hon ännu bodde här, men numera är Bali hennes hem och vi fick spendera fyra hela dagar i hennes magiska hus i Ubud. Hus är egentligen ett för enkelt begrepp. Jag skulle hellre kalla det för tempel. Eller mansion. Jag fick tunghäfta där. Det var så mäktigt. Varje liten detalj, doft, vrå och ljus sa något till mig.

wDSC_1295

Trinity Gardens var från början ett helt vanligt hus ute bland risfälten men i händerna på Susanna och Nilo har det förvandlats till en magisk funkisvilla med sju meter i tak, stora panoramafönster som går att öppna ut mot risfälten och djungeln. Den vita funkisen är en flört med skandinavien och det går alltid en våg av längtan upp mot norden.

wDSC_1016

Inredningen har dock en javanesiskt ton, med många och stora antika möbler, fyndade över hela Bali, mycket återanvänt båtträ, stora egenkomponerade sidenlampor och egendesignade sängar och stolar. Överallt står snirkliga stilleben uppställda.

wDSC_1070

Golvet är blank betong som skiftar i gråbruna nyanser (det vackraste jag sett). Ur högtalarna som finns i varje rum strömmar barefoot-blizz-jazz och doften som möter en är en blandning av blomma och rökigt te. Eller cederträd och magnolia. Det doftar himmelskt hursomhelst.

wDSC_1495b

Susanna är inredare (bland annat) och har en annan ingång till hemmen hon inreder åt sina kunder. Det handlar om vilka de är, inifrån och ut. Hur själen kan möta behoven och skapa en harmoni som fungerar på platsen man spenderar mest tid på.

Susanna gav mig tunghäfta. Jag satt nog mest och gapade och svalde varje ord hon sa, som att jag hade mött min guru eller nåt. Sedan skulle det visa sig att våra vägar skulle fortsätta bredvid varandra. Men det är en annan historia.

wDSC_1092

Jag hade en mäktig upplevelse när hon skapade min mala, en upplevelse som fortfarande pågår, så jag kan inte delge processen här, för den är bara min. Men jag kan dela lite bilder från hennes övermäktiga hus (som man förresten numera kan hyra) Dessutom har de byggt till fem ytterligare hus som man kan få vara gäst i. Blandannat en joglo och några villas.

wDSC_1362

susannanovawDSC_1110

Dessutom har de byggt en ateljé och ett showroom där Susanna visar sin egen inredningskollektion. Varje detalj to die for.

wDSC_1101

och Sapremas silkeskimono som finns att köpa här 

wDSC_1065_1wDSC_0900wDSC_1330Här har vi Anna som visar delar av sin kollektion.

wDSC_1350wDSC_1352

Det vackraste barnrum jag sett i hela mitt livwDSC_1354wDSC_1296b

och dessa lampor. Så vackra så man får gåshud.

wDSC_1069wDSC_1059wDSC_1343 wDSC_1318 wDSC_1569    Följ Spirited Living på instagram

Eller ännu hellre, gå in på hennes hemsida, men bara om du är redo.

instagram, Personligt

Senaste veckorna -instagram

 Gick jag mest klädd i stickade tjocka tröjor i varierade mönster och färger
 Var vädret ganska trist emellanåt men också så där melankoliskt poetiskt
Hade Fryken ännu inte fryst helt

Hittade jag ett recept av min farmor Vilma i gömmorna hos min syster (vet ännu inte om dessa köttbullar är DE köttbullarna som var så goda så man kunde dö, men jag ska prova)
Eldade vi så hårt i vedspisen att vi inte behövde slå på vanliga spisen för att laga mat på en hel vecka. De tjocka marrokanska kakelplattorna framför spisen var så varma att de strålade ljuvlig sommarvärme så Jögga gick barfota
Var himlen babyblå när det var riktigt kallt
Vi var till Viggos favoritkille shettisen Pohlman och hälsade på flera gånger om (jag önskar, önskar, önskar att han ska bli en hästkille. Våra närmaste grannar har ett väldigt fint stall)
Drack jag en finfin ale vid namn Kärlek från ett microbryggeri och kom på den briljanta idéen att jag vi nog måste starta ett nanobryggeri (våra kunder frågar alltid efter ett lokalproducerat öl, typ varje dag)
Hade Fryken fryst lite mer, och snön lagt sig i vackra former
Visade jag gästhuset härbret för ett par vänner och skrattade åt denna fantastiska nyckel som man måste ha för att komma in (från 1700-talet)
Åkte jag på ensliga vägar
Fick jag en ny favorittidning. En slag hipp lantliv.
Det var väl det. Och nu ska jag ta hand om en halv älg, skriva ansökningar om regionalt investeringsstöd och betala lite skatt.
Kram på er.