Äventyr, Bali, Blommor, Coachning, Design, garderob, Industri, Inredning, inspiration, instagram, Interiör, kärlek, Kök, Konst, Minnen, Personligt, Recykle, Smycken, Ubud, Yoga

Vid Trinity Gardens, Bali

wDSC_0866

Förra vintern var vi ju som bekant på Bali. Då vi skulle fotografera delar av Sapremas kollektion fick vi låna Trinity Gardens, eller Villa Miring som det då hette, av Spirited Living. För att du till fullo ska förstå vilket gudomligt ställe Susanna och Nilo har skapat måste du se den här filmen.

Filmen är gjord i Sverige då hon ännu bodde här, men numera är Bali hennes hem och vi fick spendera fyra hela dagar i hennes magiska hus i Ubud. Hus är egentligen ett för enkelt begrepp. Jag skulle hellre kalla det för tempel. Eller mansion. Jag fick tunghäfta där. Det var så mäktigt. Varje liten detalj, doft, vrå och ljus sa något till mig.

wDSC_1295

Trinity Gardens var från början ett helt vanligt hus ute bland risfälten men i händerna på Susanna och Nilo har det förvandlats till en magisk funkisvilla med sju meter i tak, stora panoramafönster som går att öppna ut mot risfälten och djungeln. Den vita funkisen är en flört med skandinavien och det går alltid en våg av längtan upp mot norden.

wDSC_1016

Inredningen har dock en javanesiskt ton, med många och stora antika möbler, fyndade över hela Bali, mycket återanvänt båtträ, stora egenkomponerade sidenlampor och egendesignade sängar och stolar. Överallt står snirkliga stilleben uppställda.

wDSC_1070

Golvet är blank betong som skiftar i gråbruna nyanser (det vackraste jag sett). Ur högtalarna som finns i varje rum strömmar barefoot-blizz-jazz och doften som möter en är en blandning av blomma och rökigt te. Eller cederträd och magnolia. Det doftar himmelskt hursomhelst.

wDSC_1495b

Susanna är inredare (bland annat) och har en annan ingång till hemmen hon inreder åt sina kunder. Det handlar om vilka de är, inifrån och ut. Hur själen kan möta behoven och skapa en harmoni som fungerar på platsen man spenderar mest tid på.

Susanna gav mig tunghäfta. Jag satt nog mest och gapade och svalde varje ord hon sa, som att jag hade mött min guru eller nåt. Sedan skulle det visa sig att våra vägar skulle fortsätta bredvid varandra. Men det är en annan historia.

wDSC_1092

Jag hade en mäktig upplevelse när hon skapade min mala, en upplevelse som fortfarande pågår, så jag kan inte delge processen här, för den är bara min. Men jag kan dela lite bilder från hennes övermäktiga hus (som man förresten numera kan hyra) Dessutom har de byggt till fem ytterligare hus som man kan få vara gäst i. Blandannat en joglo och några villas.

wDSC_1362

susannanovawDSC_1110

Dessutom har de byggt en ateljé och ett showroom där Susanna visar sin egen inredningskollektion. Varje detalj to die for.

wDSC_1101

och Sapremas silkeskimono som finns att köpa här 

wDSC_1065_1wDSC_0900wDSC_1330Här har vi Anna som visar delar av sin kollektion.

wDSC_1350wDSC_1352

Det vackraste barnrum jag sett i hela mitt livwDSC_1354wDSC_1296b

och dessa lampor. Så vackra så man får gåshud.

wDSC_1069wDSC_1059wDSC_1343 wDSC_1318 wDSC_1569    Följ Spirited Living på instagram

Eller ännu hellre, gå in på hennes hemsida, men bara om du är redo.

Industri, inspiration, London, Resa, Shopping, Stil, Vänner

London del III

Jag sa till Corin: Jag måste få åka till antingen Camden Market, Kensington Market eller Portobello Road  för att få uppleva lite klassisk marknad. Då skrattade Corin och så sa hon: Helena, you are such a tourist, I will show you something better.

Så då åkte vi istället till östra London och Corins favoritområde (efter hennes egna kvarter förstås) och det var Bricklane och Spitafields Market. Hippt, konstnärligt och vibrerande.
Mängder med spännande grafitti och vackra väggar (det var här som Bankys konst syntes mest)

Corin säger att mycket av den vackra konsten på de gamla industrihusväggarna kommer att försvinna då hela området genomgår en uppfräschning inför OS. Helt ärlig är jag inte så orolig, för det är just det som är en del av processen. Konstnärer och kreatörer hittar alltid nya områden där hyror är billiga och förvandlar dessa områden till sina och efter några år skjuter hyrorna i höjden och ”finare” människor flyttar in. Så har det varit i alla tider och överallt.

Men än så länge var Bricklane och Spitifield ett område där det pyste och kved av kreativitet
I varje litet gathörn hände något spännande
och överallt syntes tecken på visuella uttryck
jag hittade en kub att vila lite på
och mellan grafittiväggarna och spåkvinnorna och antikhandlarna och vintageaffärerna såldes det underbar mat i trånga små fik
sköna små boutiqes
retrovurm (kanske är dags att plocka fram de gamla 90-banden med blandmix)
Vackra klänningar fanns det att köpa
och spännande saker att fotografera

och just när vi var där så pågick någon slags matfestival så det pyrde och ångade ur alla slags grytor. Det luktade curry och pratades olika språk

och här är jag
det var nog allt. Det var ett område som jag gillade väldigt mycket och jag rekommenderar en sväng dit på söndagarna då det är stor marknad.
Hej så länge. Forts följer.

Industri

Roligt projekt!!

Jag har en skisslapp och på den läser jag….

”Bråttom. Note-projekt. Projektledare Dan Lewin och art-director Reine. Anna Ö har också ett och annat att säga om det.
1)Fish-eye inne i labb, ultraviolett-ljus. Panorama.
2) Ung kille och tjej som sitter och dricker kaffe med en laptop. Tjejen har grovstickad (polo)tröja och hon drar i armmuddarna och är så där mysig som tjejer kan vara (?!!) Studerar och har trevligt, skrattar, roligt, varmt. Dämpade färger…max 1 dags jobb inkl. redigering.”

Och dagen efter har vi resultatet i skissartad form.
Det blev bra tycker jag!

Industri


TUAB 2006

I flew home to Sweden for a little work for TUAB (Torsby Utveckling AB) concerning a hugh wall and industrial images to show the developement of Torsby. Very interesting and difficult.

My personal favorites turned out to be the images shot at the jam-factory, even if I think they wont be used, but somehow they reminds me of a french romantic film by Jeunet.

Industri

Sunnes Statoil
Idag hade jag ett udda uppdrag för Calle och Linda på Statoil i Sunne. En annons i det lokala bladet om ett pangerbjudande på deras mack.
Jag funderade kring temat Statoil, mack, bensin, biltvätt, korv…det måste ju vara glatt att komma in på en mack? Det är inget mystiskt djupt och konstlat i att marknadsföra en mack, näe, här gäller det att tänka glatt och positivt, gärna lite David La Chapell (alltså, jag känner högaktningsfullt vördnad för Chapel, han är helt bäst) men ändå försöka hålla det enkelt och utan mycket utrustning. Inga meddragna studioblixtar eller sminkade modeller.
Jag ville tänka lite i Chapels banor och hade kanske kunnat regissera till (waow, va kul)färgstarka, kitchiga bilder kring glänsande korvar, våta biltvättar, doftande wonderbaums och en röd öppen chevrolet…lite Californien roadtrippin..en brunbränd blondinbrud med röda läppor som kör en amerikansk lastbil..hon ska nog ha en prickig 50-tals klänning…
oj, men sedan fick jag bromsa mig. Det är januari i Sunne och Calle vill bara, som hans morfar hade tipsat honom om, ”marknadsföra sig som person”…..frustrerande men fantastiskt att hela tiden vilja mer!
Industri

TUAB
Det här projektet gjorde jag i uppdrag åt TUAB (Torsby Utveckling AB) med Anna öhgren som AD och Åsa Jernfeldt som stylist/makeup. Det var fantastiskt kul.
Orginaltanken var ”ungt, svettigt och sensuellt” men kanske blev mina händer för fria då färger tonades ner och modellerna förvandlades till utomjordiska balettkreationer, släkt med Gollum (detta projekt plåtades innan vi träffade Gollum). Kommentarerna blev iallfall många och alla inblandade kommer att minnas detta arbete lång tid framöver.
Frågan är om du skulle våga flytta till Torsby efter att du sett dessa bilder?

Faktiskt så skulle jag vilja göra om samma uppdrag en gång till, idéen är genialisk. Det finns så mycket att hämta i idéer kring budskap på kroppen.

Industri

They rock harder than you dare to think

Last week I had the mission to photograph theese handsome guys that are called ”Inspire”. I couldnt really keep up my silent and quiet image-style in this mission cause theese boys are everything but quiet. They got a sound that flirts with the sparkling 80`s. Their hit ”Bullrider” have been on the local charts the hole autumn. Watch out!