Hästar, Outdoor, Stil, Uncategorized, Vänner, Värmlandstips, Vintage

Indiansommar

Det var i september. Jorden dallrade av värme, som att den dröjde sig kvar långt efter de andra. De som hade gått hem. Vattnet var fortfarande varmt, fastän man kände att nätterna hade blivit kallare. Luften var hög och klar. Det var första gången jag kände mina fingrar på en vargpäls. Stor och tung och gammal. Minst 100 år bar den med sig minnen från det som en gång varit. Gömd i en källare. Politiskt laddat. En landsbygd kontra stad fråga. Ska vargen få finnas?  Som symbol är den ångestladdad, drömsk och vild. En längtan efter det otämjbara, men också en blodig rädsla för vad den kan göra.

Den här posten är den mest sökta på min blogg. Ordet är vargpäls. Inlägget handlar inte ens om vargen, men den visar vilken enorm fråga detta har blivit.

 

Hästar, Vänner

Underlig helg

Det vart en konstig helg det här. Tråkiga besked som kom i en hop. Sorgliga och hemska besked. Vänner som försvunnit från denna jord. Det var tur att vi fick åka till fantastiska Linda.
Hon läker. Denna ljuvliga renässans människa vars verklighet jag gärna lever i. Hon är för övrigt med i mitt mest lästa inlägg.
Så har hon fyra vackra islandshästar
och Alva var med. Hon har blivit hästtjej och det glädjer en gammal hästbesatt som mig. Åh vad jag har spenderat timmar i stall, hagar och på höloft. Tyvärr har inte mitt liv plats för hästar just nu, men det är något jag längtar efter hela tiden.
och syrran och Viggo var med.
Starka kvinnor är det bästa jag vet
och vackra landskap

Så även om tråkiga saker händer i världen. Att vänner rycks ifrån oss och sorg lägger sig över tankarna finns det alltid en paralell verklighet som fortsätter. En verklighet fylld av glädje, kärlek och vänner.
Hästar, Korsika, Minnen, Minnen Vänner

Gammal dröm

Jag hittade en gammal dröm i en gammal hårddisk. Project Dream II 2006.

Platsen var Korsika och hästen hette Rosseau och var (är) en fransk arab. Jag låtsades att han var min egen i några dagar och förstås döpt efter Jean-Jacques (Rousseau). Han var så fin.
Äventyr, Hästar, inspiration, Min son, Mode, Personligt, Sommar, Vänner

Indiansommar

Vi tog vår tillflykt till indianen Linda. Det var septembers sista dag och det var absolut magi i luften.
Linda är ekosof och hela hennes liv genomsyras av tanken på att vi lever vårt liv i en cirkel, ”what comes around goes around”.  Så som indianerna såg på tid. Inte som en linjal utan som en rund cykel, typ som årstider, där allt kommer åter. Hon har skrivit en uppsats om sin syn på tiden som cirkulär.

Väldigt spännande.

Jag vill utveckla min portfolio, så Linda och Karin och Solfari ställde upp och modellade framför mig när hösten var som allra vackrast.
Ur gömmorna kom den allra största päls jag någonsin sett. 
En riktig vargpäls.
Det är sant.
Klart att en indian har en vargpäls.

Sen fick hela gänget vara med på bild.

Och Viggo fick prova att rida för första gången!

och hatten var visst lite stor. Får mig att tänka lite på en rumpnisse.
Och Markus är verkligen världens bästa gudfader. Han är alltid med.

Linda har fyra stycken alldeles bedårande islandshästar varav den minsta inte är gammal alls.

Och själv blir jag så otroligt hästsugen så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Kanske har hästdrömmen som galloperade ifrån mig kommit tillbaka.
Hästar

Björnbesök

Det här är jag och min bästis Marina när vi var små. Vi var alltid tillsammans. Vi hade tillochmed likadana gosehundar. Vi red, sov, åt, lekte, ryktade, badade…ja, vi gjorde allt tillsammans.

Nu har Marina haft besök av en björn i sin hästhage så hon är med på nyheterna överallt. Vilken tur att allt gick bra. Inte så roligt att ha en björn lekandes i trädgården.

Bilden är tagen av Marinas sambo Markus.

Hästar

Björnbesök

Det här är jag och min bästis Marina när vi var små. Vi var alltid tillsammans. Vi hade tillochmed likadana gosehundar. Vi red, sov, åt, lekte, ryktade, badade…ja, vi gjorde allt tillsammans.

Nu har Marina haft besök av en björn i sin hästhage så hon är med på nyheterna överallt. Vilken tur att allt gick bra. Inte så roligt att ha en björn lekandes i trädgården.

Bilden är tagen av Marinas sambo Markus.

Frihet, Hästar, Minnen, Resa, Utställning

Nostalgi ska man livnära sig på.

I samband med ett hårddisk haveri och en nyinköpt dator började jag fundera kring minnen och vilka man sparar. I mitt fall med den krashade datorn så visade det sig att en hel del privata bilder strukit med därför att jag inte sparat dem på flera ställen. Alla mina betalda arbeten däremot har jag sparat ett flertal gånger på olika diskar.

När det sedan väl kommer till kritan så är det ju faktiskt de privata och personliga bilderna som betyder något.

Jag har därför sakta börjat ett mödosamt arbete med att kategorisera upp och sortera och kopiera mina gamla bilder och lägga in dem i min nya dator i olika mappar. Kanske kommer jag skriva ut dem, göra böcker, klistra in dem på olika årtal. 

Det är bilder från vackra platser, och några platser vet jag med säkerhet att jag aldrig kommer återvända till. Men de är inga tunga sorgliga minnen. Jag lever på dem på ett nostalgiskt och livnärande sätt.

Dessa bilder av platser jag tagit farväl av skulle kunna bli en helt utställning i sig själv. De är så många. Men så är jag ju också en tjej som gillar att säga ”been there, done that”.

Hästar

Idag

Idag var jag och mös med fantastiska Solfari.  Solen lekte med alla höst och hästfärger. Det var bedårande.

Bilden tagen med min klena mobil.