Gravid, kärlek, Kropp & själ, Minnen, Minnen Vänner, Strandliv, Uncategorized, Vänner

Sara & Nico

Det var inget bröllop, ingen förlovning trots blommorna i hennes hand just den här kvällen. Det var bara två kära gamla vänner till mig och Markus som kom förbi på sin resa på väg till Norge. Vänner som vi känt i så många år men inte sett på ett tag. Och när de kom såg jag hennes mage och fylldes så till brädden av glädje, för dessa två är från en annan tid, ett annat universum, och deras baby kommer vara en magisk hybrid av allt det sköna som de besitter. Jag tror de är utomjordingar som landat här på jorden en stund och jag fick förmånen att jobba med dem i en massa år. Det är min vanliga tur, att få möta hypnotiskt underbara människor och få gå bredvid dem en stund. Lära och läras. Jag sörjer alltid att de inte bor närmare, men jag är så glad att känna att de finns där, och att allt är som vanligt när vi ses. Vi har våra berättelser och våra hemligheter. Våra gemensamma minnen som vi bär som skatter.

Sara har alltid varit min favoritmusa, med sitt röda långa hår och sina ögon som är sådär utomjordiska gudomliga. De kommer alltid att vara 22 år för mig. Även om 50 år. Utomjordingar är sådana. De åldras inte.

Nuförtiden förgyller de tillvaron i en annan stad där de dansar en massa salsa och tango ihop, och det var precis det de fick göra en fredagskväll i juni sommaren 2015.

hoshelenah28hoshelenahsara02hoshelenah03 hoshelenah04 hoshelenah05hoshelenah23hoshelenah06 hoshelenah07hoshelenah20hoshelenah11 hoshelenah12hoshelenah31hoshelenah14hoshelenah25hoshelenah10hoshelenah17 hoshelenah19hoshelenah21 hoshelenah22hoshelenah24hoshelenah26hoshelenah29 hoshelenah30

Brev till/från Sarah, Gravid, Porträtt, Rattsjöberg

Sarah

Sarah. En av mina äldsta vänner. En vänskap som sträcker sig tillbaka många år. Genom månskensridturer,  resor, höloft, höga berg och milslånga brev. Eldar och historier. Ord kan inte beskriva vad jag känner för den här människan.
Nu ska hon ha sitt tredje barn, och de tog semester och kom till oss.
Jag klädde upp henne i min Spell & Gypsy kimono i silke och fotograferade henne.
Hon passar så bra in i mitt liv. Vi lagar mat, åker skidor, klär upp oss, inreder, sminkar oss, fotograferar och berättar om magiska saker. Så komplett kompis.

Och medans vi plåtade henne tog min kille hand om alla barnen och hennes man satte upp stuckaturen som vi fick i inredningsgåva.
Fantastiskt. Jag är så lyckligt lottad i livet.
Gravid, Personligt, Vänner

Underbar helg

Jag måste bara berätta vilken fantastisk helg jag haft. Det har tränats, åkts skidor, pussats, kramats, kyssts, festats, coachats, organiserats, mysts, talats och dessutom har min allra, allra bästa vän (och kusin) fött en baby i helgen. Underbart! 
Gravid, Hus, Mitt hus, Porträtt, Rattsjöberg

Ibland uppstår magi

Känner ni ibland när det uppstår magi, sådär plötsligt, så blir man överfallen av världens sätt att säga att du är rätt.

Som när Lena och Anders (vars bröllop jag fotograferade i somras) kom för att kika på vårt renoveringsprojekt i söndags när jag höll på att fixa som mest. Och Lena som ska ha barn om två veckor och är sådär supervackert gravid så fåglarna kvittrar när man ser henne ville gärna ha sin mage fotograferad av mig och jag sa: ja, vi går ut och tittar. Jag har kameran i bilen.

Och vinden var så ljum och solen så varm och himlen så blå och blåsipporna som stod i backen och kärleken och ja…allt var så perfekt.

och det gick upp för mig att vår gård, den jag köpt, utgör en helt fantastisk fond helt i sig själv . Miljön är så underbar. Med patinahärbren från 1700-talet och sol hela dagen..
Och när allt är sådär fint så uppstår magi.
…det blir nästan som en James Dean-film….
…och himmel…så mycket himmel det finns på mitt ställe.

Anders och Lena, för mig är ni som en glad popsång.