Äventyr, Bali, Blommor, Coachning, Design, garderob, Industri, Inredning, inspiration, instagram, Interiör, kärlek, Kök, Konst, Minnen, Personligt, Recykle, Smycken, Ubud, Yoga

Vid Trinity Gardens, Bali

wDSC_0866

Förra vintern var vi ju som bekant på Bali. Då vi skulle fotografera delar av Sapremas kollektion fick vi låna Trinity Gardens, eller Villa Miring som det då hette, av Spirited Living. För att du till fullo ska förstå vilket gudomligt ställe Susanna och Nilo har skapat måste du se den här filmen.

Filmen är gjord i Sverige då hon ännu bodde här, men numera är Bali hennes hem och vi fick spendera fyra hela dagar i hennes magiska hus i Ubud. Hus är egentligen ett för enkelt begrepp. Jag skulle hellre kalla det för tempel. Eller mansion. Jag fick tunghäfta där. Det var så mäktigt. Varje liten detalj, doft, vrå och ljus sa något till mig.

wDSC_1295

Trinity Gardens var från början ett helt vanligt hus ute bland risfälten men i händerna på Susanna och Nilo har det förvandlats till en magisk funkisvilla med sju meter i tak, stora panoramafönster som går att öppna ut mot risfälten och djungeln. Den vita funkisen är en flört med skandinavien och det går alltid en våg av längtan upp mot norden.

wDSC_1016

Inredningen har dock en javanesiskt ton, med många och stora antika möbler, fyndade över hela Bali, mycket återanvänt båtträ, stora egenkomponerade sidenlampor och egendesignade sängar och stolar. Överallt står snirkliga stilleben uppställda.

wDSC_1070

Golvet är blank betong som skiftar i gråbruna nyanser (det vackraste jag sett). Ur högtalarna som finns i varje rum strömmar barefoot-blizz-jazz och doften som möter en är en blandning av blomma och rökigt te. Eller cederträd och magnolia. Det doftar himmelskt hursomhelst.

wDSC_1495b

Susanna är inredare (bland annat) och har en annan ingång till hemmen hon inreder åt sina kunder. Det handlar om vilka de är, inifrån och ut. Hur själen kan möta behoven och skapa en harmoni som fungerar på platsen man spenderar mest tid på.

Susanna gav mig tunghäfta. Jag satt nog mest och gapade och svalde varje ord hon sa, som att jag hade mött min guru eller nåt. Sedan skulle det visa sig att våra vägar skulle fortsätta bredvid varandra. Men det är en annan historia.

wDSC_1092

Jag hade en mäktig upplevelse när hon skapade min mala, en upplevelse som fortfarande pågår, så jag kan inte delge processen här, för den är bara min. Men jag kan dela lite bilder från hennes övermäktiga hus (som man förresten numera kan hyra) Dessutom har de byggt till fem ytterligare hus som man kan få vara gäst i. Blandannat en joglo och några villas.

wDSC_1362

susannanovawDSC_1110

Dessutom har de byggt en ateljé och ett showroom där Susanna visar sin egen inredningskollektion. Varje detalj to die for.

wDSC_1101

och Sapremas silkeskimono som finns att köpa här 

wDSC_1065_1wDSC_0900wDSC_1330Här har vi Anna som visar delar av sin kollektion.

wDSC_1350wDSC_1352

Det vackraste barnrum jag sett i hela mitt livwDSC_1354wDSC_1296b

och dessa lampor. Så vackra så man får gåshud.

wDSC_1069wDSC_1059wDSC_1343 wDSC_1318 wDSC_1569    Följ Spirited Living på instagram

Eller ännu hellre, gå in på hennes hemsida, men bara om du är redo.

Byggvård, garderob, Hus, Kök, Mitt hus, Rattsjöberg, Renovering, Walk in closet

Renovering fortsätter: April nästan maj

Ja och nu går det undan tack vare min fantastiska pappa. Jag säger bara: Waow, vilket ställe detta blir!!

På baksidan, ut mot köksträdgården står ett litet gulligt hus som varit tvättstuga. Det har gjutet golv och jag tror att vi kommer använda detta hus som verkstad, typ cykel, valla och snickarverkstad. Men jag tycker otroligt mycket om det som det är. Det luktar så gott och väggarna har den där turkosa färgen jag är så svag för. Just nu har de gamla fönstren blivit inställda där och den gamla diskbänken som vi kommer göra ett utekök av ( iframtida projekt)

I hörnet i tvättstugan står en gammal ljuvlig pump, en sådan där som varje trädgård drömmer om.
Jag har ingen aning om det går att installera den och använda den, kanske får jag ställa i den i framtida växthuset som en inredningsdetalj, men visst hade det varit roligt att få pumpa vatten ur den. Någon som vet? 
Och de gamla timrade uthusen har den där fantastiska tidiga falu rödfärg kallad ljusröd. Vår kakelmästare (som är byggvårdare) berättade att alla hus i Sverige var så där ljust röda till att starta med. Sedan gjordes Falu rödfärg färgfabrik om så blev falu rödfärg mörkare (nu finns båda färgerna att köpa) men jag gillar verkligen den här ljusare och jag tror att huset ska få denna färg. Nästan åt det orangea hållet. Och kan ni förstå att det säkert är nästan 100 år sedan det här målades, och det har stått ute i sol, regn, vind, snö storm och fortfarande är det så vackert. Det är häftigt.
Tänk vilket uthus.
och denna dörr till härbret. Absolut ljuvlig.
och Jögga sa tilll mig: Du visar bara fina renoveringsbilder där allt är tjusigt. Så Jögga, här är reality. Så här ser baksidan ut av en fullständig renovering av ett hus. Men som ni ser har vi fått in de nya fönstren på baksidan. Det och den fina utsikten är sådant man får fokusera på. Se målet. Arbeta sig igenom.
och så här ser verkligheten ut när man lagar en kakelugn. Det är ett snårigt geggigt arbete med rökgångar och lera. En kakelugn tar minst en vecka att fixa.
och här är mitt drömkök, mitt otroliga drömkök. Ni får bortse från bråte, verktyg och material. Det gör jag.
Jag nyper mig i armen. Mitt kök kommer ha allt det där jag vill att mitt kök ska ha. En vedeldad kökspis, en kakleugn, ett stort matsalsbord, en induktionshäll, en varmluftsugn, en köksö med vatten….och det bästa av allt: En balkongdörr ut till köksträdgården så man snabbt kan smita ut och hämta kryddor, potatis, tomater eller vad man nu har eller bara öppna dörren och gå ut och dricka morgonkaffe bland daggen. Ljuva ljuva kök.
och här ser ni de nya fönstren insatta. De ser nästan exakt likadana ut som de innan, skillnaden är att jag gjort en ballkongdörr. Men ser ni ljuset….och till höger ut genom fönstret ser ni den lilla tvättstugan vars interiör ni såg på bild 1.
och grovskiss av masters bedroom. Vi har brytit upp golvet för att dra strömmen där för köket som ligger under, men som ni ser är det stooort…och det har en tjusig kakelugn det också. Och kanske är det trist att jag inte tagit ner det vackra lampan under renoveringen men saken var att snickarna var tvungna till att ha belysning och jag vågade inte skruva ner den här (och riskera att få en rejäl stöt då den säkert suttit i över 50 år)
och det enda rummet i huset som nästan är komplett är min walk in closet. Det enda som saknas är listor i fönster och längst tak och golv. Och hyllor och hängare och sådant förstås. Men färgen blev verkligen bra tycker jag. Som en mild smällkaramell.
Jippie!!!
garderob, Hus, Inredning, inspiration, Mitt hus, Rattsjöberg, Renovering, Walk in closet

Renovering fortsätter: Walk in closet

Den sydvästra kattvinden är stor och kommer bli en stor härlig avlång walk-in-closet.
Just nu ser det lite träaktigt ut men vänta ni bara.
Det finns två fönster som ger ett väldigt vackert ljus! Perfekt för outfits fotograferingar!!
Huset isoleras ju utifrån så den yttre timmerväggen ska jag ha kvar och bara måla vit. Golven ska slipas och målas och taket kommer bli isolerat innifrån och därför bli något lägre.
På bilderna ser ni mig och mina kära väninnor.
Som ni ser finns det mängder med handgjorda krokar att hänga vackra kläder på. Kanske kommer jag att tapetsera väggen till vänster om mig.
Åh jag ser så fram emot den här stora walk in-garderoben. Jag ska ha speglar i mängder. 
Lådor, hyllor, skåp och hängare så det finns en god överblick över allting.

Lite som Carrie Bradshaws walk in closet. Jag hade först tänkt lite åt det rosa hållet men när man ser det här grå-turkosa blir jag sugen på det. Vill nog ha det lite mer åt turkost än grått.

Tjusigt värre från Ikea.
Eller vad sägs om den här garderoben från filmen Somethings gotta give (med ljuvliga Diane Keaton och Jack Nicholson). 
För övrigt en helt makalös skön stil och inredning i den filmen.
eller det här fast jag vet med mig att jag aldrig kommer kunna lyckas ha det så här städat helt på egen hand (kanske med hjälp av min kärlek som är superpedant)
Walk in closet-here we come. Jihoo!!