bohem, Inredning, Interiör, New York

Ett underbart vardagsrum

Åh jag är så dålig på att blogga nuförtiden och jag har inget direkt svar på varför det är så. Kanske är det småbarnsåren som tar ut sin rätt. Kanske är det mörka november som gör allt annat än inspirerar?Kanske är det min sökan på att hitta ett nytt slags forum för min blogg? Men bara för att jag inte bloggar så betyder det inte att det saknas material. 
När jag var i NY blev vi inbjudna till en underbar familj ute på Long Island. Jag blev så kär i Jennys stil, och tyvärr hann jag inte plåta mer än vardagsrummet under hela den där söndagen som vi befann oss där. Det skulle nämligen badas i poolen, ätas middag och diskuteras viktiga saker (kanske visar de bilderna också). Men vilket hus.
Jag blev så kär i den här filten, en mexican weddingblanket. Jennie hade den perfekta mixen av antikviteter och luftigt, lätt atmosfär. 
En stor fikonpalm som vakade över hela rummet.
 Öppna spisar, små soffgrupper och en bohemisk flört i det luftiga, nya huset.
Väggarna var fulla av vacker konst och dessa möbler alltså…antika resekoffertar från Indien som hon använde som cocktailbord på sina tjejfester. 
Åh, vilket hus. Med några hundra meter till havet.
Om ni är i NY kan ni gå och äta på Jennys restaurang på Manhattan. Det är en riktig pärla.
Äventyr, bohem, Film, Resa, Stockholm, Vänner

Finns inget som är så poetiskt som tåg

  
      
                          Så bestämde jag mig för att göra en liten film om vår weekend istället för att ta bilder för att utmana mig själv. Jögga tyckte den blev för allvarlig, men jag gillar den. Det kan ju inte gå fel med vackra vänner och bra musik. Den fortsätter efter första låten så sluta inte titta. Och ni får gärna berätta om första eller andra delen tilltalar dig mest.

Oj, oj. Ni vet vilken helg. Fotografiska hade öppningshelg för David Lachapelles utställning Burning Beauty. Vilken lycka. Jag hade lätt kunnat spendera en hel vecka där då utställningen fyllde hela Fotografiska.

Sen fick vi se Melody Gardot. Och Linda hade bokat biljetter samma minut som de släpptes så vi satt längst fram.

Vilken stilikon. Kronjuvelerna som hon skojade om som magsmycke. Det ger henne en tyngd. En draperad lätt Aladdin-dräkt och ovanpå det en kammad fluffig fårbolero. Och som kronan på verket en ljuvlig svart turban.
Hon är det vackraste jag sett. En blandning mellan Edith Piaff, Erykah Badu och Marion Cottilard.
En ödmjuk hippie-diva med kärlek som vapen. Strandliv och bossanova-jazz i cabarémiljö.
Så magiskt. Så sensuellt. Så sexigt. Pop. Jazz. Latino. Hon blandar.
Och när hon pratar blir jag kär på allvar. Hon pratar om män i badkar. Om nakenhet. Om musik. Om kärlek. Om resor. Hon pratar och sjunger på franska. Portugisiska. Amerikanska. Spanska. Så dansar hon. Och käppen är med.
Vilken kvinna.

Åsikt, bohem, Stil, TV

Om bohemen

Igår handlade Kobra om boehemen.

Den nya bohemen och den gamla.
Det var ett riktigt fint program fyllt av vackra bilder

och intressanta vinkar på bohemen som företeelse.

Se programmet här. Det var så fint. Jag hade velat packa in programmet i en tavla och ha den på väggen.

Själv har jag alltid umgåtts i bohemkretsar och tycker nog att jag är en uräkta bohem och en blandning av  bohem nouveau och bohem zen. Mer den första kanske. Nu har jag ju valt ett liv ganska långt från bohemens men jag dyrkar dess stil.

Ni kanske inte tycker att jag är bohem? Jag kanske har fått det helt om bakfoten.

Fast är det något positivt med att vara bohem? Eller hur är synen på bohemen. Är du själv en bohem och isåfall varför?
Vad tycker ni? Känner ni bohemer? Är de jobbiga? Spännande karaktärer?  Låt mig höra. Fördelar och nackdelar. Är bohem något man är i ungdomen som försvinner när man skaffar barn och blir vuxen? Eller är en gång bohem alltid bohem? Har det att göra med en stil eller en personlighet eller ett jobb?

Ge mig kommentarer…..

PS. Angående Boho Chic så tycker jag att det är underbart att bohemstilen som jag alltid varit fashinerad av blivit ”rumsren”.