Helenas garderob, Mina klänningar, Odd Molly, Walk in closet

Våren är på ingång

Känner ni att våren är på ingång? Ett säkert vårtecken för mig är när jag börjar rensa ut garderoben och skickar hälften av allt jag äger till tradera, second hand och olika forum. Så jag kan skapa plats åt den nya. Det pånyttfödda. Och en sådan här nystart har jag faktiskt inte känt på flera år.

Jag vill rensa, ordna, skapa och organisera. Överblicka.
Dessutom är jag pånyttkär i Odd Molly. Det är så underbart med ett märke som har ett sådant andrahansvärde, att man många gånger kan få tillbaka mer än man betalade för det.

Så här spatserar jag runt i gardroben innan vi ska ut och åka pulka i skönaste tunna bomulssklänningen (Firestarter Remix Dress) och den fantatsiska lilla Kennedy Jackan Tweed Dumble. I filthatt från Cheap Monday. En sak tycker jag, vi borde alla bära fler hattar.

Nu åker klackarna av och pulkabootsen på. Trevlig söndag på er!

a photo a day, Walk in closet

Happiness

Happiness.
Jag och Viggo har så himla roligt inne i walk-in-garderoben. Han springer och gömmer sig bakom mina långa klänningar, ropar Vart är Viggo, provar min halsband, mina skor, dansar runt, sjunger och skrattar. 
En liten avdelning i rummet ska alltid vara helt dedikerat till maskerad, med peruker och hattar för det finns inget som är så roligt som att klä ut (upp) sig.

Helenas garderob, Mode, Skor, Walk in closet

Purple velvet

Att bo på landet är inget skäl till att inte då och då bära klackar, ja, jag tror nästan att det är ett större skäl till att faktiskt ha klackar. Ett par riktigt vackra skor att plocka fram när det vankas festligheter. För att fira skönheten och hållningen.
Och skulle de vara alltför obekväma att gå i kan de ju alltid bara stå på sin plats i garderoben och bara vara tjusiga. Det här är nog de vackraste klackar jag ägt någongång,  så utmärkt sydda i varje liten detalj. Det räcker med att jag slänger en blick åt dem så blir jag på bra humör.
Från Irregular Choice, och nu kan man köpa dem för halva priset (om man har storlek 36)

Helenas garderob, Mode, Skor, Walk in closet

Purple velvet

Att bo på landet är inget skäl till att inte då och då bära klackar, ja, jag tror nästan att det är ett större skäl till att faktiskt ha klackar. Ett par riktigt vackra skor att plocka fram när det vankas festligheter. För att fira skönheten och hållningen.
Och skulle de vara alltför obekväma att gå i kan de ju alltid bara stå på sin plats i garderoben och bara vara tjusiga. Det här är nog de vackraste klackar jag ägt någongång,  så utmärkt sydda i varje liten detalj. Det räcker med att jag slänger en blick åt dem så blir jag på bra humör.
Från Irregular Choice, och nu kan man köpa dem för halva priset (om man har storlek 36)

Inredning, Mitt hus, Rattsjöberg, Renovering, Walk in closet

Nästan färdig

Tänk, att natten är som mörkast precis innan solen går upp. Jag minns det från den tiden jag seglade långfärdssegling och satt natt/morgonpass. Precis innan solens första strålar letade sig upp vid horisonten var det becksvart.
Samma sak är det nu. Jag ska basunera ut så länge lever, renovera inte ett hus när ni har småbarn. Det är en tid när man ska njuta av sitt barn, inte fokusera på något annat än just se sitt barn växa och utvecklas.
Jag har haft en rejäl dipp nu. Att jag inte orkar mer. Att jag är färdig. Trött. Uttorkad. Att jag är i behov av kultur, nöje, träning, resor, mode och att läsa böcker. Men jag har så många runt mig som håller mig uppe. Som jobbar järnet. Som hjälper mig.
Så idag hämtar vi det sista kaklet till det sista badrummet. Sedan finns det inget mer att köpa, gudskelov, förutom lite färg och lite komplement. Det ska bli så skönt att få lägga pengar och tid på annat. Få fokusera innåt, på kroppen, själen.Vilken resa det har varit. Jag ska visa er bildkavalkad snart.  Så länge blir det iphonebilder.
Allt golv lagt. Vitt hårdvaxat trägolv i hela huset förutom i biblioteket och garderoberna där vi har sparat det knaggliga och kuperade 1800-tals golvet. Det nya golvet har breda tiljor och är mjukt som sammet att gå på. Ljuvligt.
Kaklet (ännu inte lagt på bilden) Allmoge framför köks och -vedspis.
Walk in garderoben helt färdig. Med spotlights i taket.
Nu ska det bara in skåp, hyllor och krokar. Och alla mina klänningar förstås. 
och lilla toaletten som jag blev väldigt nöjd med.
och Viggos turkosa rum!!
Ja, nu ska jag åka. 
Byggvård, garderob, Hus, Kök, Mitt hus, Rattsjöberg, Renovering, Walk in closet

Renovering fortsätter: April nästan maj

Ja och nu går det undan tack vare min fantastiska pappa. Jag säger bara: Waow, vilket ställe detta blir!!

På baksidan, ut mot köksträdgården står ett litet gulligt hus som varit tvättstuga. Det har gjutet golv och jag tror att vi kommer använda detta hus som verkstad, typ cykel, valla och snickarverkstad. Men jag tycker otroligt mycket om det som det är. Det luktar så gott och väggarna har den där turkosa färgen jag är så svag för. Just nu har de gamla fönstren blivit inställda där och den gamla diskbänken som vi kommer göra ett utekök av ( iframtida projekt)

I hörnet i tvättstugan står en gammal ljuvlig pump, en sådan där som varje trädgård drömmer om.
Jag har ingen aning om det går att installera den och använda den, kanske får jag ställa i den i framtida växthuset som en inredningsdetalj, men visst hade det varit roligt att få pumpa vatten ur den. Någon som vet? 
Och de gamla timrade uthusen har den där fantastiska tidiga falu rödfärg kallad ljusröd. Vår kakelmästare (som är byggvårdare) berättade att alla hus i Sverige var så där ljust röda till att starta med. Sedan gjordes Falu rödfärg färgfabrik om så blev falu rödfärg mörkare (nu finns båda färgerna att köpa) men jag gillar verkligen den här ljusare och jag tror att huset ska få denna färg. Nästan åt det orangea hållet. Och kan ni förstå att det säkert är nästan 100 år sedan det här målades, och det har stått ute i sol, regn, vind, snö storm och fortfarande är det så vackert. Det är häftigt.
Tänk vilket uthus.
och denna dörr till härbret. Absolut ljuvlig.
och Jögga sa tilll mig: Du visar bara fina renoveringsbilder där allt är tjusigt. Så Jögga, här är reality. Så här ser baksidan ut av en fullständig renovering av ett hus. Men som ni ser har vi fått in de nya fönstren på baksidan. Det och den fina utsikten är sådant man får fokusera på. Se målet. Arbeta sig igenom.
och så här ser verkligheten ut när man lagar en kakelugn. Det är ett snårigt geggigt arbete med rökgångar och lera. En kakelugn tar minst en vecka att fixa.
och här är mitt drömkök, mitt otroliga drömkök. Ni får bortse från bråte, verktyg och material. Det gör jag.
Jag nyper mig i armen. Mitt kök kommer ha allt det där jag vill att mitt kök ska ha. En vedeldad kökspis, en kakleugn, ett stort matsalsbord, en induktionshäll, en varmluftsugn, en köksö med vatten….och det bästa av allt: En balkongdörr ut till köksträdgården så man snabbt kan smita ut och hämta kryddor, potatis, tomater eller vad man nu har eller bara öppna dörren och gå ut och dricka morgonkaffe bland daggen. Ljuva ljuva kök.
och här ser ni de nya fönstren insatta. De ser nästan exakt likadana ut som de innan, skillnaden är att jag gjort en ballkongdörr. Men ser ni ljuset….och till höger ut genom fönstret ser ni den lilla tvättstugan vars interiör ni såg på bild 1.
och grovskiss av masters bedroom. Vi har brytit upp golvet för att dra strömmen där för köket som ligger under, men som ni ser är det stooort…och det har en tjusig kakelugn det också. Och kanske är det trist att jag inte tagit ner det vackra lampan under renoveringen men saken var att snickarna var tvungna till att ha belysning och jag vågade inte skruva ner den här (och riskera att få en rejäl stöt då den säkert suttit i över 50 år)
och det enda rummet i huset som nästan är komplett är min walk in closet. Det enda som saknas är listor i fönster och längst tak och golv. Och hyllor och hängare och sådant förstås. Men färgen blev verkligen bra tycker jag. Som en mild smällkaramell.
Jippie!!!
garderob, Hus, Inredning, inspiration, Mitt hus, Rattsjöberg, Renovering, Walk in closet

Renovering fortsätter: Walk in closet

Den sydvästra kattvinden är stor och kommer bli en stor härlig avlång walk-in-closet.
Just nu ser det lite träaktigt ut men vänta ni bara.
Det finns två fönster som ger ett väldigt vackert ljus! Perfekt för outfits fotograferingar!!
Huset isoleras ju utifrån så den yttre timmerväggen ska jag ha kvar och bara måla vit. Golven ska slipas och målas och taket kommer bli isolerat innifrån och därför bli något lägre.
På bilderna ser ni mig och mina kära väninnor.
Som ni ser finns det mängder med handgjorda krokar att hänga vackra kläder på. Kanske kommer jag att tapetsera väggen till vänster om mig.
Åh jag ser så fram emot den här stora walk in-garderoben. Jag ska ha speglar i mängder. 
Lådor, hyllor, skåp och hängare så det finns en god överblick över allting.

Lite som Carrie Bradshaws walk in closet. Jag hade först tänkt lite åt det rosa hållet men när man ser det här grå-turkosa blir jag sugen på det. Vill nog ha det lite mer åt turkost än grått.

Tjusigt värre från Ikea.
Eller vad sägs om den här garderoben från filmen Somethings gotta give (med ljuvliga Diane Keaton och Jack Nicholson). 
För övrigt en helt makalös skön stil och inredning i den filmen.
eller det här fast jag vet med mig att jag aldrig kommer kunna lyckas ha det så här städat helt på egen hand (kanske med hjälp av min kärlek som är superpedant)
Walk in closet-here we come. Jihoo!!