Äventyr, Bali, Blommor, Coachning, Design, garderob, Industri, Inredning, inspiration, instagram, Interiör, kärlek, Kök, Konst, Minnen, Personligt, Recykle, Smycken, Ubud, Yoga

Vid Trinity Gardens, Bali

wDSC_0866

Förra vintern var vi ju som bekant på Bali. Då vi skulle fotografera delar av Sapremas kollektion fick vi låna Trinity Gardens, eller Villa Miring som det då hette, av Spirited Living. För att du till fullo ska förstå vilket gudomligt ställe Susanna och Nilo har skapat måste du se den här filmen.

Filmen är gjord i Sverige då hon ännu bodde här, men numera är Bali hennes hem och vi fick spendera fyra hela dagar i hennes magiska hus i Ubud. Hus är egentligen ett för enkelt begrepp. Jag skulle hellre kalla det för tempel. Eller mansion. Jag fick tunghäfta där. Det var så mäktigt. Varje liten detalj, doft, vrå och ljus sa något till mig.

wDSC_1295

Trinity Gardens var från början ett helt vanligt hus ute bland risfälten men i händerna på Susanna och Nilo har det förvandlats till en magisk funkisvilla med sju meter i tak, stora panoramafönster som går att öppna ut mot risfälten och djungeln. Den vita funkisen är en flört med skandinavien och det går alltid en våg av längtan upp mot norden.

wDSC_1016

Inredningen har dock en javanesiskt ton, med många och stora antika möbler, fyndade över hela Bali, mycket återanvänt båtträ, stora egenkomponerade sidenlampor och egendesignade sängar och stolar. Överallt står snirkliga stilleben uppställda.

wDSC_1070

Golvet är blank betong som skiftar i gråbruna nyanser (det vackraste jag sett). Ur högtalarna som finns i varje rum strömmar barefoot-blizz-jazz och doften som möter en är en blandning av blomma och rökigt te. Eller cederträd och magnolia. Det doftar himmelskt hursomhelst.

wDSC_1495b

Susanna är inredare (bland annat) och har en annan ingång till hemmen hon inreder åt sina kunder. Det handlar om vilka de är, inifrån och ut. Hur själen kan möta behoven och skapa en harmoni som fungerar på platsen man spenderar mest tid på.

Susanna gav mig tunghäfta. Jag satt nog mest och gapade och svalde varje ord hon sa, som att jag hade mött min guru eller nåt. Sedan skulle det visa sig att våra vägar skulle fortsätta bredvid varandra. Men det är en annan historia.

wDSC_1092

Jag hade en mäktig upplevelse när hon skapade min mala, en upplevelse som fortfarande pågår, så jag kan inte delge processen här, för den är bara min. Men jag kan dela lite bilder från hennes övermäktiga hus (som man förresten numera kan hyra) Dessutom har de byggt till fem ytterligare hus som man kan få vara gäst i. Blandannat en joglo och några villas.

wDSC_1362

susannanovawDSC_1110

Dessutom har de byggt en ateljé och ett showroom där Susanna visar sin egen inredningskollektion. Varje detalj to die for.

wDSC_1101

och Sapremas silkeskimono som finns att köpa här 

wDSC_1065_1wDSC_0900wDSC_1330Här har vi Anna som visar delar av sin kollektion.

wDSC_1350wDSC_1352

Det vackraste barnrum jag sett i hela mitt livwDSC_1354wDSC_1296b

och dessa lampor. Så vackra så man får gåshud.

wDSC_1069wDSC_1059wDSC_1343 wDSC_1318 wDSC_1569    Följ Spirited Living på instagram

Eller ännu hellre, gå in på hennes hemsida, men bara om du är redo.

Personligt, Smycken

Ett nytt halssmycke.

Ett nytt halssmycke har hittat hem till mig. Jag har plockat ihop delarna själv.
Siffran 9 och 6. Beroende på hur man vill se den. 9 står för magi, känslor och resor. 6 står för lojalitet och kärlek. En stege för det praktiska och arbetsfriska i mig och dessutom för att alltid kunna klättra uppåt. En tofs för flärdfullhet och elegansen i mig. En berlock med kärleksbilder. Det är underbart när saker blir symboliska. Så mycket mervärde.

Personligt, Smycken

Ett nytt halssmycke.

Ett nytt halssmycke har hittat hem till mig. Jag har plockat ihop delarna själv.
Siffran 9 och 6. Beroende på hur man vill se den. 9 står för magi, känslor och resor. 6 står för lojalitet och kärlek. En stege för det praktiska och arbetsfriska i mig och dessutom för att alltid kunna klättra uppåt. En tofs för flärdfullhet och elegansen i mig. En berlock med kärleksbilder. Det är underbart när saker blir symboliska. Så mycket mervärde.

Personligt, Resa, Smycken

Händer och en ring

Mina händer har alltid varit det vackraste på min kropp. Jag har alltid fått höra att jag har så fina händer med smala starka fingrar men något har hänt de senaste åren. De har börjat få karaktär och jag kan inte längre få på mig samma ringar på mitt vänstra pekfinger som jag brukar.  Rynkor och linjer börjar infinna sig och mina händer börjar få berättelser.

Ringen jag har på mig är en av mina käraste ägodelar. Den är inhandlat på en vintagebutik i Falmouth i södra England 1997. Jag var 19 år. Hade nyss tagit studenten.Vi var strandade i hamnen i väntan på bättre väder under en seglingsresa så då gick vi på upptäcksfärd och i en liten ljuvlig butik med små klänningar låg denna ring och väntade på mig. En sten hade ändrat färg, men det var det som var tjusigt tyckte jag.
Allt i butiken var från runt sekelskiftet, men just den här ringen tror jag var nyare. men jag har ingen aning från när. Kanske 60-70-tal.

Jag har också lätt för att tappa bort saker  och har varit ledsen för det ibland men en gång hörde jag en vis man som sa: Om man känner sig hemma överallt tappar man aldrig bort någonting. Det tyckte jag var fint.
Men den här ringen tappar jag aldrig bort.
En annan gång blev jag spådd i handflatan i en mystisk gränd i New Dehli mot min vilja. Men det är en helt annan historia i sig. Jag tar den en annan dag.